Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drugi turnir Brazilske Jiu Jitse u Tuzli okupit će 150 boraca

Preuzmite sliku

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg turnira BJJ Pannonia Open 2018, koji je ujedno bio i prvi turnir brazilske jiu jitse u Tuzli u subotu će 8. juna u organizaciji Icon Jiu Jitsu Team-a Tuzla biti održan novi turnir BJJ Pannonia Open 2019.

Podsjetimo, prošlogodišnji turnir protekao je bolje od očekivanog uz učešće od 115 takmičara iz sedam zemalja.

Organizatori su istakli kako se na ovogodišnjem turniru očekuje čak 150 boraca, kako iz BiH tako iz zemalja regiona kao i iz Evrope.

‘Sasvim sigurno da ‘Pannonia Open’ postaje jedan od najuspješnijih turnira brazilske jiu jitse u regiji kako po broju takmičara tako i samom organizacijom turnira’ navodi se u saopćenju Jiu Jitsu Team-a Tuzla.

Za domaći Icon Jiu Jitsu Team ove godine nastupit će oko 30 boraca, u kategorijama (Kids, Juvenile Adult i Master).

Treba spomenuti da će najmlađi borac u timu domaćina turnira biti četverogodišnjak.

Turnir BJJ Pannonia Open 2019 počinje u subotu u 10:00 sati kada je predviđen prvi dio gdje će nastupiti borci u kategorijama ‘Kids’ (dječaci i djevojčice uzrasta između 4 i 15 godina) te Juvenile odnosno junori uzrasta između 16 i 18 godina.

Za drugi dio turnira predviđene su borbe u kategorijama Adult odnosno odrasli 18 godina i u kategoriji Master 30 i više godina gdje se očekuju veoma jake i zanimljive borbe.

Organizator je za najuspješnije takmičare obezbijedio i nagrade: 20 pozivnica za ADCC Bosnia International Open 2019 koji se održava u oktobru u Tuzli, a najbolji borac turnira bit će nagrađen sa besplatnim mjestom na Okami Camp-u u Rumuniji.

Pozivaju se svi zainteresovani građani kao i ljubitelji sporta da u subotu dođu u malu dvoranu SKPC Mejdan, te podrže domaće takmičare i tako budu dio još jedne lijepe sportske priče u našem gradu kojih će u budućnosti biti još više, poručili su organizatori.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje