Petak, 12. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Četiri zlatne i tri srebrne medalje za juniore-ke AK Sloboda Tehnograd

Preuzmite sliku

U subotu prvog dana Pojedinačnog prvenstva BiH za juniore-ke, koje se održava u Sarajevu, atletičari-ke AK “Sloboda Tehnograd“ postigli su odlične rezultate i okitili se sa 7 medalja.

Osvojivši 4 zlatne i tri bronzane medalje, titule državnih juniorskih prvaka BiH za 2022. godinu osvojili su: Bakir Baković u trci na 100 m, Adi Nurkanović u diciplini 1500 m, Elma Hasanbašić na 3000 stipl, te muška stafeta 4×100 m (Alija Džinić, Bakir Baković, Enes Džinić i Bakir Musić).

Bronzane medalje osvojili su Alija Džinić u trci na 100m, Enes Džinić u skoku u dalj, te ženska štafeta 4×100 m (Ismihan Muratović, Nudžejma Vrabac, Elma Hasanbašić i Ema Mešković).

I drugog dana ovog takmičenja očekuju se nova odličja i potvrda primata jednog od najuspjesnijih atletskih klubova u BiH, posebno u juniorskoj konkurenciji. Godina jubileja Atletskog kluba „Sloboda Tehnograd“, nastavlja se vrlo uspješno, novim titulama i medaljama u svim uzrasnim kategorijama.

Pored aktivnih atletičara-ki, sutra će na Sarajevskom maratonu nastupiti naš član Mirzet Halilović – Valter kojem također, želimo puno uspjeha na takmičenju.

Također, seniori ovog kluba Hajrudin Vejzović, Edhem Vikalo i Rusmir Malkočević učestvuju na Mediteranskim igrama u Alžiru, a kao trener atletske reprezentacije na ovom takmičenju je direktorica kluba Kada Delić Selimović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje