Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brutalan nokaut Joshue: Ovo je možda kraj karijere bivšeg evropskog prvaka

Preuzmite sliku

Anthony Joshua uspio je nokautirati Roberta Heleniusa u sedmoj rundi.

Bilo je to u stilu Deontaya Wildera; snažnim desnim direktom. Robert je ostao nepomično ležati na podu neko vrijeme, nakon čega je ipak uspio ustati. U svom govoru nakon meča zahvalio se Heleniusu što je spasio priredbu i pristao se u posljednji čas boriti protiv njega.

Nakon što su ga pitali za Deontaya Wildera, Joshua je svojevrsno izbjegao odgovoriti na pitanje i našalio se na svoj način.

“Bole me leđa! Bole me leđa jer nosim cijelu diviziju na njima!” – izjavio je Joshua i izjurio iz ringa.

Iako se u prvoj polovini meča činilo kako Joshua nema nekakav konkretan odgovor na dugačak prednji direkt Roberta Heleniusa i na njegove kontre, u sedmoj rundi je ipak uspio utišati kritičare. Svojim prednjim direktom Joshua se poslužio kako bi skratio distancu, te zatim uputio snažni desni direkt koji je teško nokautirao bivšeg europskog prvaka, piše Fight site.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @anthonyjoshua

Iako je Deontay Wilder isto to napravio Heleniusu već u prvoj rundi, ništa manje vrijedan niti Joshuin nokaut. Ovakav završetak borbe ujedno bi mogla biti uvertira u potencijalnu borbu Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera koju već godinama svi žele gledati.

Ovo je možda kraj karijere bivšeg evropskog prvaka. U tri posljednje borbe Helenius je dvaput završio teško nokautiran. Prava šteta pošto je nakon sjajne dvostruke pobjede protiv Adama Kownackog djelovao kao da je ponovno spreman pokoriti sami svjetski vrh.

Zanimljivije će ipak biti vidjeti razvoj događaja oko Anthinyja Joshue. Ima tu puno potencijalnih protivnika; od Deontaya Wildera, Tysona Furyja ili pak možda nekog trećeg.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje