Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bošnjak razgovarala s predsjednikom Evropske odbojkaške konfederacije

Preuzmite sliku

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak sastala se u Sarajevu s predsjednikom Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandrom Boričićem, predsjednikom Odbojkaškog saveza BiH Milutinom Popovićem i članom Upravnog odbora Odbojkaškog saveza BiH Mirsadom Kadrićem.

Predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić informirao je ministricu Bošnjak o radu Evropske odbojkaške konfederacije i istaknuo značaj koji CEV pridaje unaprjeđenju odbojke u Bosni i Hercegovini.

Boričić je naglasio napredak odbojke u BiH u proteklih nekoliko godina, te izrazio podršku CEV-a daljnjem razvoju tog sporta – saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Milutin Popović, informirao je ministricu o trenutnim aktivnostima Odbojkaškog saveza BiH, kao i o nastupima koji očekuju reprezentaciju BiH, ističući kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026. godine za žene.

Ministrica Bošnjak je izrazila svoju potporu Odbojkaškom savezu BiH i poželjela im uspjeh u predstojećim natjecanjima.

Istaknula je značaj suradnje Ministarstva civilnih poslova BiH sa sportskim organizacijama s ciljem unaprjeđenja sportskih aktivnosti i podrške uspješnim sportašima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje