Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Borci tuzlanskog ICON-a okitili se medaljama na turniru u Sarajevu (FOTO)

Preuzmite sliku

Borci tuzlanskog tima ICON Tuzla – Glory Boyz ostvarili su zapažene rezultate prvom turniru brazilske Jiu Jitse – BJJ East European 2017., održanom proteklog vikenda u Sarajevu.

Bio je ovo prvi turnir održan ikad u tom gradu, a iz tuzlanskog ICON-a je nastupilo pet boraca kojima je ovo bio prvi nastup u borbi sa kimonom i na kraju se okitili srebrnim medaljama.

Muhamed Starčević je  osvojio srebro do 82,3 kg, a šesnaestogodišnji Samed Hakić je osvojio srebro u otvorenoj kategoriji juniora.

„S obzirom na mladost našeg tima, svi momci su se borili odlično i očekujemo nastavak dobrih turnira i borbi u ovoj početnoj sezoni. Sljedeći korak za tri borca iz tuzlanskog ICON-a je odlazak na prvi internacionalni turnir IBJJF Munich Open koji će se održat 26. februara“ , navode iz ICON-a.

Ovaj tuzlanski tim zahvaljuje se i sponzorima tima: Vitalis, Bosna-Lift, Cafe Bar Sloboda, Alphabet, Uže Commerce, Tom-Cat i ostalim prijateljima koji pomažu klubu koliko mogu od njihovog nastanka i olakšavaju im put do uspjeha.
Svi zainteresovani su dobrodošli na BJJ, NoGi ili MMA treninge u suterenu tržnog centra Sjenjak, poručuju iz ICON-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,