Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bihać: Vedad Karić pobjednik državnog MTB biciklističkog šampionata

Preuzmite sliku

Vedad Karić iz Biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” je pobjednik sedmog uspona na Plješevicu, odnosno trke MTB državnog šampionata u Bihaću.

S vremenom od 41 minute i 52 sekunde član zeničkog kluba tirjumfovao je u Ellite kategoriji, ali i zaslužio naslov ukupnog pobjednika biciklističkog šampionata u gradu na Uni.

Drugo mjesto osvojio je Vladimir Trbić iz Banja Luke, dok je na trećem mjestu Isak Muslić iz Brdsko – biciklističkog kluba “Daj krug” Bihać.

Najuspješnijii u juniorskoj kategoriji bio je Siniša Lukić iz prijedorske Kozare, dok je Bišćanin Amar Muslić bio neuhvatljiv za kadetsku konkurenciju. Najbolje vrijeme kod dama imala je Amina Gogić iz Kladnja.

“Ovo je bilo otvoreno prvenstvo, tako da smo imali goste i iz Republike Hrvatske. Osim dobre organizacije, izuzetnog broja učesnika i lijepog vremena, ove smo godine obezbijedili i novinu elektronskog mjerenja vremena. Bosanskohercegovački vozači su još jednom pokazali zavidnu spremnost i kvalitetu, a mi smo posebno ponosni na rezultate biciklista iz Bihaća”, rekao je Adnan Mekić iz Brdsko-biciklističkog kluba “Daj krug”, kojem je i ove godine povjerena organizacija prvenstva.

Partneri u organizaciji ovogodišnjeg uspona na Plješevicu bili su i članovi Biciklističkog kluba “Bihać“, a šampionskoj utrci ponovo je prethodila revijalna biciklistička trka najmlađih stanovnika Bihaća i Unsko-sanskog kantona (USK). (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje