Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. tim razočaran: Otkazane utrke otežavaju posao kvalifikacije u superveleslalomu

Preuzmite sliku

Uprkos naporima organizatora, da ovog vikenda osiguraju sve što je potrebno za održavanje superveleslaloma za žene u italijanskoj Val di Fassi, obje utrke otkazane su pod obrazloženjem nepogodnih vemenskih uslova.

Najbrže skijašice svijeta, među kojima je i naša Visočanka Elvedina Muzaferija, dočekane su velikom količinom snijega i današnjom gustom maglom.

Prvu utrku ovog vikenda Muzaferija je trebala startati sa 25. pozicije što bi značilo i najbolji startni broj u ovoj disciplini do sada.

Međutim, otkazivanje takmičenja 24. i 25. februara donijelo je novo razočarenje većine skijašica, a u bh. timu posebno jer je riječ o veoma važnim utrkama pred samu završnicu Svjetskog kupa.

“Razočarani smo, jer otkazivanje ovih utrka definitivno otežava naš posao kvalifikacija za finale u superveleslalomu. Razumijemo i da je skijanje takav sport i da ne možemo ništa promijeniti. Istina je i da su organizatori dali sve od sebe da pripreme stazu, ali ona se nije mogla dovesti na nivo da bude sigurna i ista za sve takmičarke”, navodi se iz bosanskohercegovačkog tima uz poruku:

“Naravno da još uvijek ima šanse da se jedan superveleslalom premjesti u Kvitfjell što bi većina takmičarki i htjela. Čak i ako se to ne desi, Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj utrci u Norveškoj i uz malo sreće kvalifikovati se finale discipline u Saalbachu“.

Podsjetimo, Muzaferija  u ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto i ima izgledne šanse za konačni plasman u najboljih 25 u obje discipline.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje