Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Banjalučanin odbio da igra za BiH protiv Kosova: Ne znam zašto je nekom ovo trebalo

Odbojkaš iz Banjaluke, Miloš Popović poručio je da sigurno neće igrati za reprezentaciju BiH ukoliko ta selekcija zakaže utakmicu sa Kosovom u Novom Pazaru, kao što je najavio predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, Alija Fatić.

Prvom čovjeku saveza zasmetalo je što će ženske selekcije Srbije i Azerbejdžana 17. jula odigrati prijateljski meč na Palama, gdje će se i pripremati za Evropsko prvenstvo, pa je kao odgovor najavio utakmicu BiH i Kosova.

– Želim, prije svega, da naglasim da sam sportista i da mi je krivo što se sve ovo događa, ali sam morao da reagujem. Krovni savez je sastavljen od saveza RS i FBiH i ja, kao i otprilike 60 odsto članova “A” selekcije. U reprezentaciji BiH predstavljam matični savez i Republiku Srpsku. Zato sigurno nikada i ni u kom slučaju ne bih igrao protiv samoproglašenog Kosova, a u razgovoru sa kolegama shvatio sam da svi igrači srpske nacionalnosti razmišljaju isto. Srbin sam, ne priznajem nezavisnost Kosova i tačka. Pitam se na šta bi ličila ta reprezentacija ukoliko ne bi igrali igrači iz Srpske – rekao je Popović.

Seniorska reprezentacija BiH pet godina praktično nije postojala, a okupljena je prije mjesec i nastupila je u Evropskoj srebrenoj ligi. Popović ističe da su se igrači zbližili i da tokom šest utakmica nije nastao apsolutno nijedan problem.

– Ne znam zašto je nekom ovo trebalo. Dalo bi se pričati i o drugim manjkavostima, nebrizi Fatića i njegovih saradnika o nama igračima, ali je ovakva njegova izjava sasvim dovoljna da ljudi zaključe o čemu se radi – rekao je Popović.

Svugdje u svijetu je potpuno normalno da reprezentacije u toku priprema odigraju i nekoliko kontrolnih mečeva, zatvorenog ili otvorenog tipa, ali je Fatiću očigledno zasmetalo što bi Srbija drugu godinu u nizu odigrala takvu utakmicu na tlu manjeg bh. entiteta.

– Od Odbojkaškog saveza Srbije i odbojkašica koje su aktuelne svjetske i evropske prvakinje možemo mnogo toga da naučimo. Treba da nam bude čast što takva ekipa dolazi i praktično besplatno popularizuje naš sport. Međutim, kod nas očigledno ništa ne može bez politike. O utakmici sa Kosovom ne bih ni da trošim riječi, svi znamo kakva osjećanja nosimo prema tom dijelu srpske teritorije – rekao je Dalibor Mićić, bivši pomoćnik selektora reprezentacije BiH, Edina Bakovića. (Glas Srpske)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,