Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zrinjski spreman za LASK: I dalje su favoriti, ali možemo proći

Preuzmite sliku

Fudbaleri Zrinjskog spremni su za revanš susret play-offa UEFA Evropske lige u kojem za protivnika imaju LASK iz Linza. Prvi meč igran u Austriji okončan je rezultatom 2:1 u korist LASK-a, javlja Anadolu.

Izdanje iz Linza, bez obzira na poraz, igračima i stručnom štabu Zrinjskog podiglo je moral pred uzvratni susret u Mostaru, jer su shvatili da razlika u kvalitetu, i ako je on na strani LASK-a, nije velika, te da predstavnik Austrije nije neprolazan.

”Ja bih rekao da smo platili tih 15 uvodnih minuta. Kasnije smo se stabilizirali, tu smo pokazali da možemo igrati s njima, bez obzira što oni imaju kvalitetu. Rezultat je aktivan, kako za njih, tako i za nas. Vjerujem da ćemo dati sve od sebe, pružiti dobru igru i pokušati proći dalje“, rekao je na današnjoj konferenciji za medije trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

I dalje smatra da je LASK favorit za prolazak dalje.

“Moj dojam se nije promijenio. Oni jesu favoriti. Imaju blagu prednost. Mi smo vidjeli da možemo. Svi igrači su na dispoziciji, željni su dati maksimum i ja se nadam da će to biti dovoljno za prolaz. Ne vjerujem da će juriti grlom u jagode. Sigurno da će tu biti opreza. Neće doći sa defanzivnom idejom. Naša ideja je zagospodariti terenom i kroz aktivnu igru postići pogodak što prije. Nadam se da bi taj pogodak mogao usmjeriti utakmicu“, optimističan je Rendulić.

Za igrače je novost igranje u Evropi tokom cijele polusezone. No, strateg ”plemića” vjeruje da će odgovoriti na pravi način.

“Nije lako kada u jednom takmičenju dominiraš, a u drugom ne. Igrači nisu na to navikli. U Evropi nema lakih protivnika. Na te se stvari moramo adaptirati“, rekao je Rendulić.

Zrinjski ”kartoniranih” igrača nema. Nedostaju tek Zvonimir Kožulj i Slobodan Jakovljević, dok se Hrvoje Barišić vraća u tim.

“Sigurno da će Hrvoje zauzeti svoje mjesto na poziciji stopera. Imamo još dvojbe oko jedne ili dvije pozicije, to ćemo danas na treningu otkloniti“, kazao je Rendulić.

Očekuje i ovog puta veliku podršku sa tribina.

“Nema dvojbe – sjajna atmosfera je od prve evropske utakmice. Čak i u dvije domaće, pa očekujem pun stadion. Vrlo vjerovatno su karte rasprodane. Atmosfera će biti poticajna“, zaključio je Rendulić.

Revanš utakmica play-offa Evropske lige Zrinjski – LASK igrat će se u četvrtak u 21 sat na mostarskom stadionu Pod Bijelim brijegom. U slučaju prolaska Zrinjski će postati prvi bh. klub koji će zaigrati u grupnoj fazi Evropske lige. U suprotnom ”plemići” će evropski put nastaviti u grupama Konferencijske lige.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,