Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zrinjski remizirao u Bratislavi, takmičenje nastavlja u Evropskoj ligi

Preuzmite sliku

U uzvratnom susretu drugog pretkola nogometne Lige prvaka Slovan i Zrinjski su u Bratislavi odigrali neriješeno 2:2, a dalje ide slovački prvak.

Slovan je utakmicu ušao s prednošću od 1:0 iz prvog susreta, a tu je prednost udvostručio već u petoj minuti. Nakon udarca iz kornera potpuno sam na pet metara ostao je srpski napadač Aleksandar Čavrić i glavom je pogodio za 1:0.

Zrinjski je tek sredinom prvog poluvremena uspio povezati redove i prebaciti igru na polovicu Slovana, ali do odmora nije bilo promjene rezultata.

Trener Rendulić uveo je u nastavku Tomislava Kiša umjesto Zvonimira Kožulja, ali ni igra s dva napadača nije donijela Zrinjskom neke opasne situacije pred golom Slovaka.

S druge strane, u 66. minuti izgubili su Plemići loptu na svojoj polovici, a tu pogrešku kaznio je Saharani Zuberu, koji je pogodio sa 16 metara za 2:0.

Minuti kasnije Kiš je šutirao s ruba kaznenog udarca, za malo neprecizno.

Zrinjski je smanjio na 2:1 u 75. minuti nakon udarca iz kornera. Ubacio je Kiš, a glavom s pet metara pogodio je Hrvoje Barišić.

Barišić je u 88. minuti ponovno pokušao glavom nakon prekida, ali ovaj put nije pogodio metu.

U trećoj minuti sudijske nadoknade Dario Čanađija s dvadeset metara pogodio je okvir gola, odbijanac je došao do Antonija Ivančića koji je poslao loptu u mrežu za 2:2.

Nakon toga igralo se još četiri minute, ali rezultat se više nije mijenjao.

Zrinjski se tako oprostio od Lige prvaka, ali ne i od Evrope. Takmičenje će nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige gdje ga već naredne sedmice očekuje poraženi iz dvoboja islandskog i danskog prvaka. Bit će to najvjerojatnije islandski Breidablik, s obzirom da je Kopenhagen u prvom susretu u gostima pobijedio 2:0. Uzvrat se igra u srijedu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje