Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

‘Zmajice’ povele u Kopru, ali su Slovenke u drugom poluvremenu napravile preokret

Preuzmite sliku

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u slovenskom Kopru, u okviru 5. kola UEFA Lige nacija B – grupa 4, nakon preokreta poražena od Slovenije rezultatom 1:2 (1:0).

“Zmajice” su, na asistenciju Emine Ekić, povele već u 19. minuti golom Maje Jelčić, a Slovenke su uspjele poravnati u 74. minuti preko Zale Kustrin. Ista je igračica u 77. minuti postigla gol za preokret i vodstvo od 2:1, što je bio i konačan rezultat ovog meča, u kojem je bh. tim upisao prvi poraz u ovom takmičenju, ali su ostale na prvom mjestu grupe 4.

Prvi meč, koji je krajem septembra odigran u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, okončan je bez pobjednika- 1:1.

Selekcija BiH će posljednji meč igrati 5. decembra na Stadionu “Bilino polje” u Zenici protiv Bjelorusije (19.00 sati), koju su u septembru, na neutralnom terenu u mađarskom Gyoru, savladale s 2:1.

Nakon večerašnjeg poraza u Kopru, bh. selekcija bitno je ugrozila svoje izglede za direktan plasman u Ligu nacija A, ali će gotovo izvjesno igrati makar u baražu. Drugoplasirana Češka Republika večeras u 20 sati igra u gostima protiv Bjelorusije, dok u zadnjem kolu dočekuje Sloveniju.

U slučaju da Bjelorusija večeras ne izgubi od Češke, “Zmajice” bi pobjedom u zadnjem kolu ostale na čelu tablice te izborile direktan plasman u viši rang.

Selektorica Samira Hurem večeras je na teren izvela sljedeći sastav: Gvozderac- Šabanagić, Milinković, M. Hasanbegović, Kapetanović- Jelčić (79. Gačanica), Slišković (46. Spasojević), Hadžić (89. Valentić), Kršo (79. Krajinić), Ekić- Nikolić.

Tabela grupe 4: BiH 8, Češka 7, Slovenija 6, Bjelorusija 2 boda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,