Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajica potpisala najveći ugovor u historiji ženskog fudbala u BiH

Preuzmite sliku

Devetnaestogodišnja Marija Ana Milinković potpisala je jedan od najvećih ugovora u historiji ženskog fudbala u Bosni i Hercegovini.

Milinković je nedavno postala članica milanskog Intera, čije boje brani i njena saigračica iz bh. reprezentacije Maja Jelčić.

U razgovoru za Srnu istakla je da je sretna što je uspjela da ostvari svoj san.

“Inter je jedan od najvećih klubova u Evropi. Uz pomoć menadžera, koji se potrudio da napravi prezentaciju mojih najboljih izdanja, ostvarila sam svoj san, a vjerujem i mnogih igračica”, istakla je Milinkovićeva, dodavši da u nastavku karijere očekuje titulu u italijanskoj ligi sa Interom, puno osmijeha, novih prijatelja i zdravlja.

Zmajica trenutno ima online treninge sa trenerima Intera i trudi se da bude u najboljoj formi kako bi ispunila sva očekivanja kluba.

Mlada fubalerka se ovim sportom bavi već 15 godina i oduvijek je maštala i bila sigurna da će kad tad igrati na ovom nivou na kojem je danas.

Ističe, ipak, da nema opuštanja jer je vrijeme za još veći napredak.

“Bila sam u Milanu prije nekoliko dana radi potpisivanja ugovora, a kući sam još desetak dana dok ne bude gotova viza, pa kreće moj život u Milanu. Pozdravljam se sa prijateljima i trenerima koji su bili tu za mene i od kojih sam najviše naučila”, rekla je Milinković, koja je najviše zahvalila porodici za podršku, kao i trenerima fudbalskih klubova Olimp, Romanija i Sarajevo.

Igrajući za SFK Sarajevo 2000, Marija Ana Milinković je tri godine proglašavana za najbolju mladu fudbalerku Premijer lige BiH.

“Presrećna sam zbog toga i to mi je bila motivacija da dođem do sadašnjeg uspjeha”, zaključila je Milinković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje