Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi od večeras u karantinu, u petak odlazak u Lisabon

Preuzmite sliku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se priprema u Trening centru u Zenici za predstojeće utakmice Kvalifikacija za EURO, a Zmajevi su od večeras u karantinu.

Okupljanje Zmajeva je počelo 7. juna kada je stigla većina reprezentativaca, a naknadno su se priključili Amir Hadžiahmetović i Ibrahim Šehić. Danas je stigao i Edin Džeko te su tako Zmajevi od danas kompletni.

Večerašnji trening obavili su svi reprezentativci, s tim da je Benjamin Tahirović zbog povrede trenirao odvojeno, te će su sutra znati više o njegovom stanju.

Odlukom selektora Faruka Hadžibegića, ekipa Zmajeva je od večeras u karantinu. Neće biti aktivnosti u kojima će prisustvovati mediji, treninzi će biti zatvoreni, te će fudbaleri boraviti u Trening centru.

Ekipa reprezentacije BiH u petak putuje u Lisabon. Let iz Sarajeva je zakazan sa 12:40 sati, a isti dan će Zmajevi obaviti večerašnji trening na stadionu Luz koji će biti poprište subotnjeg duela Portugala i BiH.

Selektor Hadžibegić neće moći računati na povrijeđene Demirovića i Krunića, nakon današnjeg dana upitan je nastup i Tahirovića, a još uvijek nije poznato u kojem obimu će selektor koristiti Edina Džeku koji je u subotu igrao finale Lige prvaka, te je odigrao čak 52 utakmice ove sezone.

Odmorniji kapiten bi možda bio i veća prednost u domaćem susretu protiv neugodnog Luksemburga.

Utakmica Portugal – BiH igra se u subotu u 20:45 sati, a meč sa Luksemburgom u utorak u Zenici u istom terminu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,