Četvrtak, 9. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi konačno odletjeli u Portugal

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon mnogo peripetija konačno otputovala sa Aerodroma Sarajevo u Lisabon, gdje će sutra protiv domaćeg Portugala igrati meč 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Gotovo cijeli dan trajala je trakavica u vezi odlaska. Let za prijestonicu Portugala je bio prvobitno zakazan za 12.40 sati.

  • Redefinisati aktivnosti

    Potom je pomjeren za 14.10 sati, na koncu za 19.30 sati.

    „Do otkazivanja polaska naše reprezentacije u planiranom vremenu za Portugal je došlo zbog tehničkog kvara na avionu operatera koji je trebao prevesti ekipu do Lisabona.

    Kvar se nije mogao otkloniti u roku od nekoliko sati, tako da sada očekujemo dolazak drugog aviona. Zvanični organizator putovanja naše „A“ reprezentacije je agencija “Centrotours” d.d. Sarajevo, dugogodišnji partner NSBiH.

  • Mislim da ćemo nakon ovoga današnjeg događaja morati ozbiljno redefinisati dalje aktivnosti”, rekao je, između ostalog, Adnan Džemidžić, vršilac dužnosti generalnog sekretara nogometnog saveza BiH.

    Neočekivani problemi u odlasku prisilili su selektora Hadžibegića da koriguje planove.

    Reprezenativci su tako, u očekivanju puta u Portugal, nakon odmora u hotelu, istrčali danas poslijepodne na stadion Grbavica s obzirom na to da je propao večerašnji trening u Lisabonu.

  • Trening na Grbavici

    „Nemamo vremena da se žalimo, situacija je takva kakva jeste. Došli smo u situaciju da moramo trenirati, ali u uslovima u kojim nije bilo planirano.

    Nije najbolje za pripremu, ali šta je tu je. Bitno je da se našlo rješenje, da treniramo i da nam to neće poremetiti neki plan za sutrašnju utakmicu. Momci su radili perfektno na pripremama i ja sam ponosan na njih. Nadam se da ćemo na osnovu toga sutra napraviti dobar rezultat“, rekao je Hadžibegić.

    Uz još jedno naknadno prolongiranje polaska, sa 19.30 na 20 sati, “Zmajevi” su napokon poletjeli večera sa sarajevskog aerodroma.

    Za nadati se da je to označilo o kraj problemima i da će sutra (20.45 sati) na stadionu La Luz u Lisabonu, kapiten Edin Džeko i i saigrači pružiti dostojan otpor velikom favoritu…

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,