Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi će umjesto u Lisabonu trening obaviti na Grbavici

Preuzmite sliku

Fudbalski “A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine zbog neočekivanih problema sa letom još nisu otputovali u Lisabon gdje je sutra na rasporedu utakmica kvalifikacija za EURO 2024. protiv Portugala.

Iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH objavili su da je novi termin polaska za Lisabon sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo 19.30 sati.

Zbog problema sa letom za Portugal otkazane su i medijske aktivnosti “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine koje su trebale biti održane večeras na stadionu Benfice u Lisabonu.

S obzirom na vanredne okolnosti, N/FS BiH nije u mogućnosti da organizuje pres-konferenciju uoči sutrašnje utakmice.

Reprezentativci će na stadionu “Grbavica“ u Sarajevu obaviti trening u 16 sati koji će za predstavnike medija biti otvoren prvih 15 minuta.

  • Vršilac dužnosti generalni sekretar N/FS BiH Adnan Džemidžić je tim povodom izjavio:

    “Do otkazivanja polaska naše reprezentacije u planiranom vremenu za Portugal je došlo zbog tehničkog kvara na avionu operatera koji je trebao prevesti ekipu do Lisabona. Kvar se nije mogao otkloniti u roku od nekoliko sati, tako da sada očekujemo dolazak drugog aviona. Zvanični organizator putovanja naše ‘A’ reprezentacije je agencija Centrotours d.d. Sarajevo, dugogodišnji partner N/FS BiH. Mislim da ćemo nakon ovoga današnjeg događaja morati ozbiljno redefinisati dalje aktivnosti. N/FS BiH je sa svoje strane ispunio sve ugovorne obaveze, ali nije mogao uticati na izbor avio kompanije za čarter let. To je stvar koja je ostavljena na dispoziciji našem organizatoru putovanja. Stoga smo danas morali uložiti dodatne napore, organizovati smještaj naših reprezentativaca u Sarajevu do novog termina polaska. Savez je igračima omogućio adekvatne uslove za neplanirani ostanak u gradu, a koji su nastali uslijed otkazivanja leta. Nakon odmora u hotelu, naši reprezentativci će obaviti trening. Prema posljednjim informacijama, novi termin polaska za Portugal je u 19.30 sati.“

    Bh. fudbaleri okupili su se 7. juna u Zenici, gdje su se pripremali za nastupajuće duele kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Bosna i Hercegovina 17. juna u Lisabonu bit će gost Portugala, a tri dana kasnije u Zenici ugostit će Luksemburg.

    Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj, prvi je Portugal sa maksimalnih šest bodova. Slijede Slovačka sa četiri, Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri, Luksemburg jedan, dok je bez bodova Lihtenštajn.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje