Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Nalić: Ne mogu nasjesti na priču da je prvenstvo zavšreno

Preuzmite sliku

FK Sloboda Tuzla u nedjelju je upisao važnu gostujuću pobjedu protiv NK Stupčanica čime je ekipa Zlatana Nalića stvorila solidnu bodovnu zalihu na vrhu tabele devet kola prije kraja prvenstva.

Šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatan Nalić smatra da je utakmica njegove ekipe protiv NK Stupčanica bila izuzetno teška i taktički zahtjevna utakmica.

-Izuzetno teška utakmica iza nas. Istina, nama su sve utakmice teške, jer za nas nema razlike između ove utakmice ili od naše protekle gostujuće utakmice u Srebreniku. Razlika u odnosu na te druge utakmice jeste da se ovdje mogao igrati fudbal. Ovo je, taktički gledano bila jedna od najtežih i najzahtjevnijih utakmica koju sam vodio. Imali smo dvije nepredviđene izmjene u 20 minuta igre gdje smo izgubili dva momenta. U drugom poluvremenu nismo mogli dati ekipi ono što im je bilo potrebno, jer morali smo kalkulisati sa vremenom i da taktiziramo koje igrače da uvedemo u igru, komentarisao je Zlatan Nalić koji je pohvalio svoje igrače koji su zadržali fokus na utakmicu do samog kraja.

-Na kraju je jako bitno to da su momci odigrali maestralno, borili su se do posljednjeg atoma snage i štaviše na kraju utakmice stvorili su nekoliko izglednih prilika, kazao je Nalić.

Do kraja prvenstva ostalo je još devet utakmica, a Sloboda trenutno predvodi tabeli Prve lige Federacije BiH s 50 osvojenih bodova, dok je na drugom mjestu NK Stupčanica koja ima 7 bodova manje. Šef struke Crveno-crnih odbija prihvatiti da je prvenstvo odlučeno jer do kraja ima mnogo da se igra.

-Ne mogu nasjesti na priču da je prvenstvo zavšreno. Do kraja ima mnogo da se igra, još devet utakmica je ispred nas. Stupčanica je dosta fin klub, sve pohvale za ovu organizaciju i sve što oni prave i ja im zaista želim da uđu u Premijer ligu, ali ne ove sezone, poručio je Zlatan Nalić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje