Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Ibrahimović progovorio o odnosu s ocem: “Nije proslijeđivao novac koji je meni pripadao”

Preuzmite sliku

Popularni Zlatan Ibrahimović u novoj knjizi pod nazivom “Adrenalin” govorio je o teškom djetinjstvu u Švedskoj gdje je odrastao zajedno sa sestrom Sanelom, ocem Šefikom i majom Jurkom.

Ibrahimović je proteklog ljeta završio svoju fantastičnu igračku karijeru, a Milan mu je tada pripremio spektakularan oproštaj koji će dugo pamtiti. Šveđanin je trenutno bez posla, a sve se glasnije spominje njegov povratak među Rossonere na neku od funkcija u klubu.

“Bio sam sretan kad bi otac došao majci po nas, sestru i mene jer je bio njegov red da cijeli dan provedemo s njim. Odlazili smo na jedan veliki parking, stavljao me u krilo i dao mi da okrećem volan na tamnoplavom Opel Kadetu. Zatim nas je vodio na ogromne hamburgere i sladoled sa šlagom. To je prava sreća. Često smo zajedno pecali. Jednom sam se posvađao sa Sanelom i s obzirom na to da moj otac ima karakter sličan mom, istrgnuo nam je štapove iz ruku i bacio ih u more: “Idemo kući”, napisao je Ibrahimović u svojoj autobiografiji i dodao:

“Moj otac je patio zbog rata u bivšoj Jugoslaviji, majka je radila teške poslove od jutra do večeri, nisam imao šta jesti i uvijek sam na sebi imao istu trenerku, školu da ne spominjem. Fudbal je bio moja jedina sreća, jedini segment života u kojem sam se osjećao oslobođenim svojih problema.”

Drugovi su mu u međuvremenu otkrili da mu je svakog mjeseca pripadalo 75 eura od države jer je išao u školu, a taj novac je uzimao otac Šefik.

Maxi i Vincent imaju džeparac kojim kupuju užinu u školskoj menzi i za druge manje troškove, ali su to dvojica pametnjakovića, kad im nešto treba, traže od mene ili od Helene da im to kupimo, nikad ne troše svoj novac. I ja sam kao mali imao svoju debitnu karticu. Svakog mjeseca pripadalo mi je 75 eura od države jer sam išao u školu. Nisam to znao jer mi ih otac nije proslijeđivao.

To su mi spomenuli drugovi iz razreda: “Vidi, to su tvoje pare. Moraš mu ih tražiti”. Tad sam otišao ocu: “Izvini, zašto svi moju prijatelji uzimaju te pare, a ja ne?”. Na početku se pravio da ne razumije, poslije smo otišli zajedno u banku i isposlovao mi je debitnu karticu. Uplaćivali su 75 eura svakog 20. u mjesecu. Ja sam u 23:59 sati bio ispred bankomata, i kad je padao snijeg i kad je bilo deset stepeni ispod nule. Kad bi otkucala ponoć, ubacivao bih karticu da podignem novac”, napisao je nekada rasni strijelac.

Zlatanov otac je rodom iz Bijeljine dok je majka Jurka iz Zadra. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje