Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željezničar na Tušnju zabilježio šestu uzastopnu pobjedu (FOTO)

Preuzmite sliku

Stadion Tušanj  ispunjen je bio do posljednjeg mjesta (oko 9.000 gledalaca) u derbiju 22. kola Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara, u kojem su pobjedu slavili gosti iz Sarajeva rezultatom 0:1.

U prvom poluvremenu fudbaleri Slobode uz sjajnu podršku navijača imali su više do igre, ali nekoliko prilika nije ozbiljnije ugrozilo gol Željezničara. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:0.

U 53. minuti susreta Željezničar je u vodstvo doveo Lendrić, koji je prihvatio loptu u kaznenom prostoru i pogodio za vodstvo “Plavih”. Željezničaru je ovo bila šesta uzastopna pobjeda i pobjeda koja ih u potpunosti vraća u borbu za izlazak u Evropu.

U 70. minuti odličnu priliku za poravnanje nije iskoristio Stjepanović nakon ubačaja Mehidića. U 74. minuti Krpić nije uspio pogoditi s 15 metara iz sjajne pozicije. Do kraja susreta još nekoliko prilika za Slobodu, ali bez konkretne realizacije. Golman Željezničara Kjosevski u nekoliko navrata sjajno je intervenisao.

U narednom 23. Kolu fudbaleri Slobode gostuju kod ekipe Veleža, dok će Željezničar na Grbavici dočekati gradskog rivala Olimpic.

FK Sloboda: Pirić, Salihović, Efendić, Zeba, Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Veselinović, Haurdić i Ahmetović.

FK Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Bogičević, Hodžurda, Stanić, Blagojević, Zahirović, Bekrić, M. Stevanović, Memija i Lendrić.

(Tuzlanski.ba | Foto: V. Živković)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje