Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željela ga cijela Evropa, a dobit će ga Kraljevski klub: Bellingham od juna u Realu

Preuzmite sliku

Željela ga je cijela Evropa, ali kraljevski klub je bio najkonkretniji – Jude Bellingham je pred vratima Real Madrida, objavila je Marca.

Poznati španski list piše da je ugovor za bisera engleskog fudbala spreman, dok novinar Fabricio Romano kaže da su ugovori ušli u završnu fazu i da su dogovoreni lični uslovi.


Romano dodaje da je ponovo ključan bio Juni Calafat, važan skaut u klupskom sistemu, koji je već na “Santiago Bernabeu” doveo Viniciusa, Rodriga i Fede Valverdea.

Kako Macka navodi, Real nije odustajao od fudbalera Borussije Dortmund kada je bilo jasno da Bellingham želi da ide baš u Madrid. Zbog toga su i odustali Liverpool i Manchester City.

S druge strane, kraljevski klub je više od godinu radio na ovom transferu, koji je kulminirao načelnim dogovorom, po kojem će engleski fudbaler član Real Madrida postati 30. juna i potpisaće ugovor do 2029. godine.

Bellingham ima samo 19 godina, ali odavno je najbolji fudbaler Borussije, a o kakvom talentu se radi pokazao je i u dresu Engleske na posljednjem Svjetskom prvenstvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje