Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaslužena pobjeda: Željezničaru prvi poraz, Sloboda učvrstila liderstvo (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Po izuzetno teškim uslovima na stadionu Tušanj odigrana je derbi utakmica 4. Kola BHT Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara. Više želje i znanja na terenu pokazali su fudbaleri Slobode i zasluženo slavili novu pobjedu rezultatom 2:0 koja ih je učvrstila na liderskoj poziciji. 

Početak utakmice obilježilo je jako nevrijeme i prolom oblaka što je u velikom mjeri pokvarilo istinski fudbalski ugođaj na stadionu Tušanj. Po teškom terenu taktika oba tima bila je u drugom planu, pa se većina igre tokom prvog poluvremena svodila na duge lopte i preskakanje sredine terena.

U 13. minuti priliku za Željezničar imao je  Nikolić koji glavom puca pored gola Pirića nakon ubačaja lopte iz kornera. U nastavku najbolju priliku za Slobodu imao je Mahir Karić koji je savladao Kjosevskog, pucao prema golu, a Boccaccini u zadnji čas loptu ispred gol-linije izbacuje u korner.

Napadač Slobode Mahir Karić je pred kraj prvog poluvremena uputio jedan udarac prema golu Željezničara a Siniša Stevanović je očigledno na nedozvoljen način igrao rukom u svom šesnaestercu, a na kraju je Karić dobio žuti karton zbog prigovora, nakon čega je uslijedila bura protesta igrača Slobode i stručnog štaba.

U drugom poluvremenu, fudbaleri Slobode su uspjeli razviti prepoznatljivu pas igru koja je već u 53. minuti rezultirala pogotkom u mreži Željezničara. Veselinović je glavom sjajno pogodio nakon ubačaja Ordagića s desne strane za veliku radost na tribinama stadiona Tušanj.

Samo četiri minute nakon vodstva Slobode, nova radost za domaće navijače. U 57. minuti Stjepanović postiže sjajan Eurogol pogodak, golman Željezničara Kjosevski bio je nemoćan nakon izuzetno preciznog udarca. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. U narednom kolu fudbaleri Slobode gostuju kod ekipe Zrinjskog, dok Željezničar na Grbavici dočekuje Vitez. (Foto: Dennis McShane | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje