Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za 107. vječiti sarajevski derbi akreditovano 35 stranih novinara

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva pred 107. vječiti derbi koji će se igrati u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuju spremni i bez prevelike euforije. Almir Hurtić, šef stručnog štaba „bordo“ tima želi da njegov tim odigra čvrst i borbenu utakmicu, te pokuša doći do važne pobjede u borbi za Evropu. U isto vrijeme ne želi preuzeti ulogu favorita pred nedjeljni ogled na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“, koji će početi u 17 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

Ne slažem se s mišljenjem pojedinaca da smo favoriti. Željezničar je doveo dosta dobrih i provjerenih igrača. U svakom slučaju više nego mi. Imaju iskusnu ekipu i na njima je pritisak da ostvare rezultat. Kada toliko uložite onda su očekivanja velika. Pokušavamo u ovoj polusezoni da dajemo priliku mlađim igračima, tako da s te strane mislim da nismo favoriti“, kaže Hurtić i dodaje:

Potrebna je pobjeda objema ekipama u borbi za Evropu. To je utakmica u rezultatskom smislu sa istim motivima za oba tima. Nećemo igrati na neriješeno, jer nismo takva ekipa. Nećemo razmišljati u tom smjeru. Ako bude neriješeno i to je u redu. Pokušaćemo da odigramo čvrstu borbenu utakmicu i da pokušamo postići koji gol. Naravno, s druge strane da ne primimo niti jedan.

Haris Duljević, kapiten Sarajeva svjestan je snage gradskog rivala, ali se nada da će s velikom željom i htjenjem uspjeti da dođu do velike pobjede. Za njega je ujedno i velika stvar što će po prvi put u derbiju biti kapiten Sarajeva.

Uvezali smo četiri pobjede što nas je psihički podiglo. Nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i u derbiju. Željezničar ima odlične igrače u sredini terena, ali i mi imamo adute. Željo igra dobro i ima rezultate, pa ulogu favorita prepuštam njima. Isto tako daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat u derbiju. Naša najveća snaga je igra prema naprijed. Nadam se da uz dosta truda i želje možemo do pobjede“, rekao je Duljević.

U dosadašnjih 106 prvenstvenih ogleda, sarajevski rivali su izjednačeni. Oba tima ostvarila su po 31 pobjedu, dok su 44 susreta završena bez pobjednika. Sarajevo je u blagoj prednosti kada je u pitanju gol razlika, koja je 123:120 u korist ekipa sa Koševa. Inače kada se uzmu ogledi i u ostalim takmičenjima nedjeljni duel na stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ biće 123. po redu.

– Akreditovano 35 stranih novinara –

Za 107. vječiti sarajevski derbi prema informacijama iz Fudbalskog kluba Sarajevo, za sada je akreditovano 35 stranih novinara. Najviše njih čak 21 iz Njemačke, a najvećoj utakmici bh. fudbala prisustovaće i novinari iz Makedonije, Austrije, Srbije i Hrvatske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,