Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vranješ i Pranjić: Utakmica u nedjelju je zadnja slamka spasa i trebaju nam tri boda

Preuzmite sliku

U 29. kolu m:tel Premijer lige BiH, fudbaleri  Slobode u nedjelju u 17 sati na Gradskom stadionu Tušanj, dočekuju Tuzla City.

Crveno – crni u ovaj susret ulaze nakon remija u Trebinju protiv Leotara sredinom sedmice.

Nedjeljnu utakmicu najavili su Danijel Pranjić, šef stručnog štaba i Stojan Vranješ , fudbaler ekipe. Obojica su složni da je nedjeljna utakmica najvažnija u dosadašnjem dijelu sezone i da su Slobodi tri boda neophodna u borbi za opstanak u najelitnijem rangu bh. fudbala.

“Utakmica koja nas čeka u nedjelju nije više ni finale, nego je zadnja slamka spasa i trebaju nam tri boda. Na koji način ćemo doći do njih to je pitanje za nas. Kada analiziramo cijelu sezonu, samo 5 pobjeda i nijedna u gostima jako teška situacija, ali ima još 5 utakmica. Ovo u nedjelju je zadnja slamka spasa i ako želimo još razmišljati o nečemu moramo uzeti tri bodova. Bitno je da bodovi ostanu, tako ćemo razmišljati i tako ćemo se postaviti. Volio bih da se ne desi kao protiv Sloge i da svih 90 minuta svi zajedno pokažemo da smo zajedno, mi na terenu i ljudi na tribinama. Trebamo posljednji atom snage od navijača, jer nam pozitivna energija može mnogo pomoći”, istakao je Danijel Pranjić, šef stručnog štaba FK Sloboda.

  • “Mislim da poslije poraza od Sloge smo pokazali pozitivnu reakciju u Trebinju, nismo otišli sa bijelom zastavom, a na kraju smo se vratili sa bodom koji je važan. Mislim da će podrška na Tušnju biti kao i dosada, pogotovo jer je gradski derbi koji nosi jedan poseban naboj. Mislim da smo svi spremni i da nam samo pobjeda igra u toj utakmici. Poslije toga ima još utakmica, ali mislim da je prva sljedeća najvažnija i da nemamo više prostora za kiks. Ne bih stavljao pritisak na ekipu, mislim da smo svi svjesni situacije i da utakmicu u nedjelju očekujemo sa jednim ciljem, a to je da moramo da pobijedimo”, rekao je Stojan Vranješ fudbaler FK Sloboda.

  • Na današnjoj konferenciji osim Vranješa i Pranjića, prisustvovali su i Haris Hasanović i Amar Pekarić fudbaleri juniorske selekcije.

    Najavili su finale omladinskog Kupa BiH, koje ih očekuje u srijedu, 3. maja u Zenici od 17 sati, a protivnik je FK Sarajevo.

    “Igramo protiv jedne kvalitetne ekipe FK Sarajevo koja je lider prvenstva, međutim mi smo u dosadašnjim utakmicama pokazali da nigdje ne igramo sa bijelom zastavicom, da idemo se nadigravati i igrati na gol više. Isto tako na putu do finala pokazali smo mnogo toga. U četvrtfinalu protiv Širkog Brijega igrali smo 3:3 gdje je bilo fešta golova. Koliko god da su dobra ekipa, da su akademija, mi vjerujemo u naš tim, radili smo dobro. Mislimo da možemo to, želimo da osvojimo Kup i da donesemo pehar u Tuzlu. Pozivamo sve navijače kako u nedjelju da podrže prvi tim, tako i u srijedu da podrže nas do trofeja”, rekao je Haris Hasanović kapiten juniorske selekcije FK Sloboda.

  • “Sigurno jako važna utakmica za nas. Idemo gore da pobijedimo. Svi smo spremni, dobro smo trenirali i nadamo se da ćemo osvojiti Kup”, naglasio je Amar Pekarić fudbaler juniorske selekcije FK Sloboda.

  • Susret Sloboda – Tuzla City igra se u nedjelju na Gradskom stadionu Tušanj u 17 sati, dok se finale omladinskog Kupa BiH igra u Trening centru NS/FSBiH u srijedu, 3. maja također u 17 sati. 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje