Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vico Zeljković: Dobrim rezultatima zaslužili smo povratak među fudbalsku elitu

Preuzmite sliku

Večeras je u Parizu održan žrijeb grupa Lige Nacija za sezonu 2024/2025, a Bosna i Hercegovina će igrati u Ligi A zajedno sa Nizozemskom, Mađarskom i Njemačkom.

Žrijebu u Francuskoj je prisustvovao i predsjednik FS BiH Vico Zeljković koji se poslije izvlačenja oglasio na društvenim mrežama.

“U velelepnoj dvorani ‘Maison de la Mutualité’ u Parizu održan je žrijeb za UEFA Ligu Nacija. Dobrim rezultatima u prethodnom izdanju ovog takmičenja zaslužili smo povratak među fudbalsku elitu.

Očekuju nas utakmice koje će sigurno mnogo značiti reprezentaciji, a pogotovo mladim igračima, jer ćemo odmjeriti snage sa najboljim što europski fudbalu u ovom trenutku nudi.

Ne treba trošiti riječi o našim protivnicima, višestrukim šampionima Starog kontinenta za koje igraju neki od najboljih svjetskih fudbalera”, poručio je predsjednik N/FS BiH.

Zeljković predvodio delegaciju N/FS BiH na Kongresu UEFA

Inače, Zeljković je danas predvodio delegaciju našeg Sveza na 48. redovnom Kongresu UEFA.

Na Kongresu su usvojene sve predložene izmjene Statuta UEFA, uključujući i odredbu da u Izvršnom komitetu UEFA budu najmanje dvije žene članice.

Također, u Parizu su usvojeni Izvještaj predsjednika i Izvršnog komiteta UEFA, Izvještaj administracije UEFA 2022/23, kao i finansijski izvještaji 2022/23 i budžet 2024/25.

Ratifikovani su novi članovi Izvršnog komiteta UEFA.

Evropska klupska asocijacija ECA će imati dva predstavnika sa četvorogodišnjim mandatom, a to su Nasser Al-Khelaifi (Paris Saint-Germain) i Miguel Ángel Gil Marín (Klub Atlético de Madrid). Pedro Proença (Liga Portugala) biće predstavnik EVropske lige EL sa jednogodišnjim mandatom.

Osim toga, ratifikovan je i sastav UEFA organa za sprovođenje pravde i UEFA-ine komisije za upravljanje i usklađenost.

Sljedeći 49. redovni kongres UEFA održaće se 3. aprila 2025. godine u Beogradu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,