Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliko slavlje komšija: Srbija u Rusiji, Hrvatska izborila baraž (VIDEO)

Preuzmite sliku

Reprezentacije Hrvatske i Srbije slavile su večeras veoma bitne pobjede u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, čime su osigurale plasman u baraž, odnosno direktno na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Fudbaleri Hrvatske igrali su na teškom gostovanju u Ukrajini, a samo im je pobjeda osiguravala plasman u baraž, dok bi u slučaju remija naši zapadni susjedi vrlo vjerovatno ostali kao najlošija druga reprezentacija bez plasmana i u baraž.

Ukrajina je od početka susreta bila bolji tim, ali je propustila nekoliko dobrih šansi prije nego je pogodak za Hrvatsku poslije asistencije Luke Modrića postigao Andrej Kramarić.

Pogodak Kramarića iz 62. minute susreta donio je totalni knockout Ukrajine, pa je već u 70. minuti domaći tim imao dva gola zaostatka. Ulogu asistenta ovaj put je imao Rakitić, dok je strijelac opet bio Kramarić.

Hrvatska je tako okončala kvalifikacije na drugom mjestu sa 20 osvojenih bodova i za Islandom je zaostala 2 boda. U baražu bi trebala imati ulogu jednog od četiri nosioca.

Srbija je imala naoko mnogo lakši zadatak od Hrvatske, ali selekcija Slavoljuba Muslina je odigrala šokantno loše prvo poluvrijeme i postala je realna mogućnost da ne izbori direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Ipak, očajna igra je u drugom poluvremenu zamijenjena kudikamo borbenijom, pa je Srbija u 74. minuti stigla do ipak zasluženog vodstva. Mrežu gostiju pogodio je Aleksandar Prijović, a bilo je to dovoljno za konačan trijumf Srbije rezultatom 1:0, za prvo veliko takmičenje Srbije poslije Svjetskog prvenstva 2010. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,