Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki uspjeh: Juniori Slobode se plasirali u finale Kupa BiH

Preuzmite sliku

U polufinalu Kupa BiH, juniorska selekcija FK Sloboda savladala je na gostujućem terenu ekipu Borca 1:0 i tako ostvarila plasman u finale državnog kupa u juniorskoj konkurenciji.

Jedini pogodak na susretu postigao je Ensar Mešić.

Ekipa Slobode susret je dočekala u odličnoj formi sa 4 vezane pobjede u Kupu i domaćem prvenstvu. U prvih 45 minuta bili su konkretnija ekipa na terenu. Stvarali su šanse, a jednu su uspjeli iskoristiti u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Pekarić se odlično izborio za udarac i zatresao protivničku mrežu. Radost nije dugo trajala, nakon što je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu “Crveno-crni” su nastavili sa napadima, a odličnu igru krunisali su u 72. minuti kada Ensar Mešić postiže pogodak za veliku radost Tuzlaka. Do kraja su izabranici Gradimira Crnogorca uspjeli sačuvati prednost i plasirati se u finale omladinskog Kupa BiH. U finalu ih očekuje duel protiv boljeg iz susreta Zrinjski – Sarajevo.

Od prve minute za Slobodu su nastupili Brkić, Dakić, Bratovčić, Pekarić, Mešić E., Hasanović, Biserović, Šerbečić, Aličić, Jašarević i Kovačević.

Priliku za igru još su dobili Duvnjak, Bašić, Hrvić i Vilakić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,