Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki talenat bh. nogometa Mak Varešanović prelazi u redove slavnog Liverpoola! (FOTO)

Preuzmite sliku

Mladi Varešanović, sin je Mirze Varešanovića, bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine koji je napravio sjajnu karijeru igrajući u Grčkoj i Turskoj.

Mak Varešanović, 18-godišnji bosanskohercegovački nogometaš, nastavit će karijeru u Engleskoj: prema pouzdanim informacijama portala “SB” Varešanović je potpisao ugovor sa slavnim engleskim “Liverpoolom”.

Varešanović, kojeg stručnjaci smatraju jednim od najvećih talenata rođenih nakon rata u BiH,  već duže vrijeme “na oku” brojnih evropskih klubova, a prvi ugovor je potpisao sa talijanskim “Udineseom”. Jednu
sezonu proveo je na posudbi u sarajevskom “Olimpicu”.

Mladi Varešanović, sin  je Mirze Varešanovića, bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine koji je napravio sjajnu karijeru igrajući u Grčkoj i Turskoj.

I sa majčine strane, Varešanović vuče “rasne” nogometne gene , djed mu je Mirsad Fazlagić, jedan od najboljih nogometaša u istoriji BiH, nekad standardni reprezentativac bivše SFRJ. Fazlagić, koji je prošle godine dobio Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva, bio je i trener čuvene “Čileanske generacije” mladih nogometaša, juniorskih prvaka svijeta, u kojoj su igrali Boban Šuker, Prosinečki, Štimac, Mijatović…

Detalji prelaska Maka Varešanovića u “Liverpool” nisu poznati, nezvanično saznajemo da je visina transfera oko 300 hiljada funti.

Podsjetimo, prvi mladi bh.nogometaš koji je probio led u višestrukom engleskom i evropskom prvaku “Liverpoolu” bio je Armin Hodžić, današnji napadač zagrebačkog “Dinama” i reprezentativac Bosne i Hercegovine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje