Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Večeras saznajemo drugog finalistu Lige prvaka, igrači Reala koristit će nešto što su mnogi smatrali ilegalnim

Preuzmite sliku

Real Madrid i Manchester City odigrat će večeras s početkom u 21 sat uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka.

Nakon susreta u Madridu, koji je završio 1:1, odluka pada na Etihadu gdje ćemo saznati koji tim će se pridružiti Džekinom Interu u finalu.

Španska Marca najavila je utakmicu i skrenula pažnju čitateljima na ritual ekipe iz Madrida, za kojeg kaže da ”nije ništa novo u svijetu nogometa”.

Riječ je o utrljavanju “čudesne masti”, kako je opisuje Marca, na prsa i dresove igrača “koja nema drugi cilj već samo odčepiti nosnice i olakšati im napore” u utakmici. Zahvaljujući eukaliptusu u toj masti, igračima se pospješuje dovod kisika u pluća i mišića, “što može biti mali plus u takmičenjima s maksimalnim naporom”.

U vrijeme kad ju je koristio Patrick Viera “mislilo se da je nešto ilegalno”, nastavlja Marca i potom dodaje da “tu nema ničeg što bi se povezalo s dopingom”. Marca navodi i da se zbog toga što Realovi nogometaši koriste tu mast na društvenim mrežama pojavila pomutnja, a onda zaključuje da će se ista slika njene primjene ponoviti na Etihadu.

“Neposredno prije početka utakmice, nakon službenog fotografisanja, crne majice Madrida bit će natopljene mentolom… kako bi se plasirali u finale Lige prvaka.”

Susret dvije najbolje ekipe

“Madrid i City su u ovom trenutku najbolje ekipe u Evropi i sigurno će to biti uzbudljiva utakmica, kao što je bila u prvom susretu”, rekao je Ancelotti na press konferenciji u utorak.

Modrić ističe da je njegova ekipa odigrala dosta ovakvih utakmica – polufinala, finala. “Imamo samopouzdanja i smirenosti jer vjerujemo u svoj karakter i naše kvalitete i to je ono što vidim iz dana u dan.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Real Madrid C.F. (@realmadrid)

Svoj komentar dao je i Jack Grealish koji je upozorio Kraljeve da se Građani na svom terenu osjećaju nezaustavljivo.

“Imamo novu ekipu, dobar spoj iskustva i mladosti. Nikad se nisam osjećao tako samopouzdano izlazeći na teren s igračima oko sebe kao sada”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manchester City (@mancity)

Šef stručnog štaba, Pep Guardiola, naglasio je važnost koncentrisanosti i dobre igre njegove ekipe ukoliko žele prolaz dalje.

“U umu i srcu igrači moraju napraviti nevjerojatnu izvedbu kako bi pobijedili Madrid ili će biti veoma teško. U fudbalu postoje stvari koje ne možete kontrolisati. Samo budite svoji, ovo je moja jedina želja za moje igrače”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje