Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vaha Halilhodžić: Dobio sam ponude i cifre da je to nemoguće odbiti

Preuzmite sliku

Bh. stručnjak, Vahid Halilhodžić (70), govorio je za hrvatske medije o otkazu u Maroku i unosnim ponudama iz Saudijske Arabije.

Halilhodžić je sa Marokom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, a potom je dobio otkaz o kome se mnogo pisalo i koji je, kako Vaha kaže, ostavio traga na njemu.

“Nikad u životu nisam dobio toliko ponuda klubova, ali i raznih reprezentacija, ali sve sam odbijao. Zašto? Taj otkaz s mjesta selektora Maroka toliko me pogodio da mi je ubio volju i želju za trenerskim poslom. Kad radim, onda radim doslovno čitav dan, a za tako nešto nisam bio spreman.

Odveo sam Maroko na Svjetsko prvenstvo, a oni me smijene zbog nekoliko momaka koji su radili probleme. I onda iz svega izađu kao pobjednici jer su igrali za treće mjesto protiv Hrvatske. To je meni sve žalosno”, rekao je Halilhodžić za tportal i dodao da je odbio nekoliko ponuda iz Saudijske Arabije.

“Da, dobio sam nekoliko unosnih ponuda iz Saudijske Arabije, a cifre su bile takve da je to zapravo – nemoguće odbiti. No zahvalio sam im se iako, iskreno, još nikada u karijeri takvu ponudu nisam primio. Nevjerovatno! Nisam bio spreman, ali ako se neki pitaju – ne, još ne idem u penziju.

Odlučio sam da ću, kad se odmorim, možda i prihvatiti neki projekt koji je finansijski stabilan i koji prepoznam kao pozitivnu priču. Ali o tom potom.”

Halilhodžić je bio jedan od kandidata za mjesto selektora reprezentacije BiH, ali je NS/FS BiH ipak šansu pružio Mehi Kodri.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri Vaha je između ostalih vodio Lille, Rennes, PSG, Trabzon, Nantes, Dinamo Zagreb, Alžir, Japan, Maroko.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje