Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Utakmica sezone: Može li Inter da iznenadi City?

Preuzmite sliku

Utakmicu sezone u evropskom fudbalu odigraće sutra u Istanbulu Manchester City i Inter.

Zbog načina na koji je stigao do finala, koje rivale je eliminisao i kvaliteta fudbalera, veće šanse se u meču za trofej daju ekipi Pepa Guardiole.

Međutim, bili su “građani” u sličnoj poziciji i prije dvije godine protiv Chelseaja, kada je londonski klub pogotkom Kaia Havertza riješio finale u korist “plavaca”.

Sezona za engleski klub već je veoma uspješna nakon osvajanja Premijer lige i FA kupa, ali bi trofej Lige prvaka bio potvrda istorijske godine za Građane.

Na putu ka završnici City je u nokaut fazi bio bolji od Leipziga, Bayerna i na kraju Reala, kojem je vratio dug za prošlogodišnju eliminaciju u istoj fazi takmičenja.

Inter je iskoristio, uslovno rečeno, dobar žrijeb u nokaut fazi. Bio je bolji od Porta, Benfice i na kraju gradskog rivala Milana.

Izbjegao je neke od favorita poput Bayerna ili PSG-a, što nikako ne umanjuje uspjeh tima Simonea Inzaghija.

Sezonu u kojoj su igrali toplo-hladno u Seriji A završili su na trećem mjestu i osigurali Ligu prvaka i sljedeće sezone, a podigli su trofej Kupa Italije.

“Neroazzuri” su tri puta bili prvaci Evrope, a navijači se nadaju scenariju iz 2010. kada su predvođeni Joseom Mourinhom u finalu savladali Bayern.

Finalni meč na programu je sutra od 21 sat.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje