Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Urnebesna reakcija španskog komentatora nakon gola Zrinjskog postala hit

Preuzmite sliku

Zrinjski je nogometna priča sedmice u evropskom nogometu, a na postignuti četvrti pogodak koji im je i donio veliki preokret te pobjedu nije ostao ravnodušan ni španski komentator.

Naime, ovaj komentator je euforično proslavio pogodak Kožulja vjerovatno svjestan da je upravo svjedočio dijelu nogometne historije.Ekipa Krunoslava Rendulića je u tim trenucima napravila historijski pothvat kada je u prvom kolu Konferencijske lige protiv AZ Alkmaara nadoknadila 0:3 i u ludom finišu pobijedila 4:3.

Podsjetimo, dva pogotka za Zrinjski postigao je Kožulj, a po jedan su bilo djelo Ćorluke i Hrvanovića. Gol za pobjedu koji je oduševio španskog komentatora postignut je devet minuta prije kraja utakmice.

Malekinušić je prvo iz te akcije pogodio stativu, a onda je Kožulj loptu pospremio u mrežu.

Stadion u Mostaru je očekivano proključao, a Zrinjski je do kraja utakmice zadržao prednost i ostvario pobjedu kojom je na sjajan način otvorio takmičenje u Konferencijskoj ligi.

@hskzrinjski GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! #MostarskiEuropski #HŠKZ #footballtiktok #footballfunny #conferenceleague @UEFA Europa Conference league ♬ original sound – HŠK Zrinjski Mostar

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje