Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uprava Intera će Džeki ponuditi novi ugovor, stižu ponude i sa drugih strana

Preuzmite sliku

Dijamant igra sjajnu sezonu u milanskom timu. Osim što je konačno uspio da osvoji trofej u Italiji nakon toliko godina (Superkup u januaru), u igri je i za Seriju A i Kup Italije gdje je Inter glavni favorit, a sjajne vijesti sada dolaze i iz italijanskih medija.

“Sa 17 golova i devet asistencija u svim takmičenjima, Džekina sezona u Interu je definitivno pozitivna. Bosanski gigant ima ugovor koji ga veže za crno-plave do ljeta 2023. godine, ali Inter već razmišlja da mu ponudi obnovu”, piše Tuttomercato i dodaje:

“S 36 godina, ostati u Interu do kraja ugovora i produžiti ga, praktično znači kraj fudbalske karijere u Interovom dresu. Iz tog razloga, Edin Džeko želi da odmjeri šta uraditi za svoju budućnost.”

Zatim se Tuttospor poziva na španski portal Todofichajes i dodaje:

“Bosanac ima ponude koje dolaze iz inostranstva. Zapravo, ako ne produži ugovor s Interom, vrlo je vjerovatno da će se od kluba oprostiti idućeg ljeta kada mu istekne ugovor. MLS mu je pokucao na vrata, kao i Katar, no Edin bi radije razmatrao prijedloge drugih evropskih klubova, po mogućnostu iz Premier lige.”

Podsjetimo, Edin Džeko se i ranije povezivao s odlaskom u SAD, Katar, čak i Meksiko, no od toga nije bilo ništa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,