Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uprava Barcelone ‘želi više’: Xavi bi mogao napustiti klupu Katalonaca

Preuzmite sliku

Trenerska stolica Xavija Hernandeza u posljednje vrijeme je sve više klimava, budući da viši čelnici kluba očekuju više od legendarnog veznjaka, prema najnovijem izvještaju. 

Xavi je bio “jako ljut” na svoju ekipu nakon šokantnog poraza od Almerije rezultatom 1-0 u nedjelju, piše Forbes.

“Ljut sam jer je to bila prilika da dođemo do (čistih) deset bodova prednosti, a nismo je dobili,” prokomentarisao je Xavi utrku za naslov španskog prvaka.

“Bila je to zlatna prilika s obzirom na remi Madrida, a odigrali smo najgoru utakmicu u najgorem trenutku sezone.”

Prva pobjeda Almerije u klupskoj historiji nad Kataloncima bio je drugi uzastopni poraz gostiju nakon ispadanja iz Evropske lige na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda u četvrtak, prenosi Tuzlanski.ba.

A prema pisanju AS-a, strpljenje s Xavijem počinje slabiti jer Laporta počinje uviđati “da napor uložen na temelju (ekonomskih) poluga i dugova kluba nema korespondencije na terenu za sada”.

  • Barca je zapravo stavila pod hipoteku buduće TV prihode kluba kako bi potrošila 158 miliona eura (preko 300 miliona KM) na nova pojačanja kao što su Robert Lewandowski, Jules Kounde i Raphinha na ljeto.

    Navodno će rezultat na Bernabeuu dodatno odrediti Xavijevu popularnost koja je trenutno u padu.

    U četvrtak se Barca tamo sastaje sa svojim ljutim rivalom Real Madridom u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja.

    Dobro raspoloženi nakon što su se uspjeli vratiti i poraziti Liverpool rezultatom 5-2, Los Blancosi ne bi voljeli ništa više od torpediranja Katalonaca još dalje u ponor.

    Iako se Kup kralja smatra inferiornim u odnosu na Ligu, što je Barcin prioritet, poraz od Real Madrida, kao najvećeg rivala, ne bi bio dobar znak za Xavija.

    Cilj bi trebao biti dupla kruna. No, ukoliko Xavi pogriješi i prokocka prednost od sedam bodova u španskom prvenstvu, mogao bi otići do ljeta.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,