Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Umjesto Saudijske Arabije, Verratti odabrao Katar jer su pristali na jednu od najbizarnijih ugovornih klauzula

Preuzmite sliku

Marco Verratti dogovorio je s Al Arabijem sedam dana slobodno svaki mjesec. Koristi ih kako bi se sa suprugom vratio u Pariz.

I dok se sva sila poznatih fudbalera za ogroman novac seli u Saudijsku Arabiju, jedan je odlučio isprobati fudbalsku ligu Katra. Riječ je o bivšem igraču PSG-a Marcu Verrattiju, koji je ljetos prešao u tamošnji Al Arabi.

Francuzi su ga pustili za 45 miliona eura, a on sa 31 godinom na leđima potpisao vrlo izdašan ugovor, međutim francuski L'Equipe otkrio je kako je Italijan osim ogromnog novca od svojih novih vlasnika tražio i posebnu klauzulu u ugovoru.

“Dogovorio je sedam dana godišnjeg odmora svaki mjesec! Koristi ih kako bi se ‘odmorio’ od Dohe i vratio u Evropu. Većinu svog slobodnog vremena provodi sa suprugom u Parizu. To znači da mu još nedostaje PSG, ali sigurno se neće micati iz Katra do ljeta 2025. godine do kad mu traje ugovor“, piše u L'Equipeovom tekstu.

Verratti godišnje od Katarana dobije 15 miliona eura, što je znatno manje od Ronalda i Neymara. Njih dvojica godišnje zarađuju 200 miliona eura samo od plate, a u ugovorima imaju dogovorene i bogate bonuse za osvojene trofeje, golove i asistencije. No, ni jedan ni drugi nemaju sedam dana slobodno svaki mjesec. (Gol.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje