Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ulaz besplatan: Danas na Tušnju Sloboda dočekuje Zvijezdu iz Gradačca

Preuzmite sliku

Zvijezda na Tušnju biće prvi domaći izazov za Alfreda Casimira otkako je stigao na klupu Crveno – crnih.

Portugalac je za ovo malo vremena otkako radi u Rudarskoj 2 donio pravo osvježenje u radu sa ekipom, no potvrda toga slijedi već sutra protiv Gradačačana.

Mislim da smo na dobrom putu da napravimo dobre rezultate koje ovaj grad zaslužuje. Ostalo je još pet utakmica do kraja prvog dijela prvenstva. Ova nam je najvažnija utakmica, kao što ste rekli, komšijski derbi. Spremili smo ekipu da odigramo na pobjedu. Mislim da imam potencijal i kapacitet da to uradimo na našem terenu”, kazao je Alfredo Casimiro, šef stručnog štaba Crveno-crnih, koji je ujedno izrazio i zadovoljstvo radom i odnosom svih igrača i radne grupe.

Iako za ovaj meč neće moći računati na povrijeđene Mirhada Mehanovića i Igora Radovanovića, te kartonirane Darka Mitrovića i Elmira Kuduzovića, Casimiro najavljuje borbenu i žustru igru koja bi našem timu trebala donijeti nova tri boda.

Treba nam pobjeda, odnosno što više bodova u preostalim utakmicama prvog dijela kako bi mirnije otišli na pauzu. Zvijezda je odigrala pet neriješenih utakmica, a mi smo postigli samo osam golova. Ja sam počeo stvarati tim od samih temelja, ali bez obzira na sve očekujem da ćemo pronaći pobjednički recept“, poručio je portugalski stručnjak.

Interesantno, otkako je stigao na Tušanj, naš tim je u četiri odigrana meča uspio sačuvati sopstvenu mrežu. Prijateljski susreti (Budućnost 0:0, Novi Sad 10:0 i Slatina 4:0), te premijerligaško gostovanje u Zvorniku (0:0), bacaju optimistično svjetlo na do juče poljuljanu ekipu.

Ima tu još mnogo posla da se isprave mnoge stvari, ali naši igrači vrlo brzo usvajaju naše metode rada. Iskreno se nadam da ćemo već sutra pokazati domaćoj publici koliko smo napredovali“, istakao je Casimiro. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,