Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen huligan sa potjernice: “Vodio Boyse do navijača AEK-a”

Preuzmite sliku

Navijač Panatinaikosa za kojim je bila raspisana potjernica zbog nereda u kojima je ubijen navijač AEK-a uhapšen je danas u Grčkoj.

Kako javljaju grčki mediji, 24-godišnji huligan snimljen je nadzornim kamerama na dan nereda, a snimci prikazuju kako, tvrde grčki mediji, vodi Bad Blue Boyse do mjesta na kojem su se sukobili s navijačima AEK-a.

Grčki mediji navode kako je u toku pretres njegove kuće, u kojoj je i uhapšen.

Uhapšeni navijač Panatinaikosa je od ranije jako dobro poznat policiji te ima podeblji dosje zbog učestvovanja u navijačkim neredima. Grci pišu da je ranije ranjen ispred Žalbenog suda, tokom incidenta na suđenju za porodično nasilje u Ilionu na kojem je bio svjedok.

Dok se istraga nastavlja, pokušavaju se identifikovati ostali huligani koji su učestvovali u tuči, a sve s ciljem da se pronađe ubojica 29-godišnjeg AEK-ovog navijača Micalisa Kacurisa.

Grčka policija pokušava locirati i još 10 hrvatskih huligana za koje vjeruje da nisu uspjeli izaći iz zemlje te da se negdje skrivaju dok ne pronađu način za bijeg.

Grci objavili snimke

Grčki portal Protothema objavio je juče snimke posljednjih trenutaka ubijenog AEK-ovog navijača Mihalisa Kacurisa.

Pišu da policija ima nekoliko snimaka koje analizira, a preko kojih pokušava shvatiti ko je i kako ubio 29-godišnjeg Grka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje