Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

UG “Prijatelji FK Sloboda” poklonilo medicinsku sobu FK Sloboda (FOTO)

Preuzmite sliku

Uoči jučerašnjeg susreta 20. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Radnika na stadionu Tušanj upriličena je i mala svečanost.

Naime, u pitanju je još jedna vrijedna donacija UG “Prijatelji FK Sloboda” prema FK Sloboda, a radi se o Medicinskoj sobi koja se nalazi u sklopu zapadne tribine stadiona.

Ova prostorija je opremljena s ciljem poboljšanja zdravstvenog stanja prvenstveno mladih igrača ali i prvotimaca. Sve ovo se radi kako bi se stvorio solidan temelj za osnivanje moderne klupske medicinske službe” – kazao je za Tuzlanski.ba dr. Amir Azabagić predsjednik komisije za medicinska pitanja u FK Sloboda.

Medicinska soba će u skladu sa svojim kapacitetima pomagati kondicioniranju mladih igrača, a biće je moguće koristiti i za doping kontrolu kao i za fizikalne tretmane i terapije.

Cilj nam je da pokušamo unaprijediti rad u Omladinskom pogonu FK Sloboda Tuzla” istakao je Azabagić.

Pored UG “Prijatelji FK Sloboda” realizaciju ovog projekata pomogao je Dom zdravlja „Dr Mustafa Šehović” Tuzla kao i Club “Viva” .

Svečanosti otvaranja medicinske sobe pored članova UG “Prijatelji FK Sloboda” prisustvovali su trener juniora FK Slobda Denis Karić kao i fizioterapeut omladinskog pogona u FK Sloboda BiH Mirza Kabil. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje