Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U zaostalom susretu Zrinjski slavio minimalnu pobjedu protiv Slobode

Preuzmite sliku

Na gradskom stadionu u Banovićima danas je odigrana utakmica prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Zrinjskog. Rezultatom 1:0 Zrinjski je slavio pobjedu, treću ovosezonsku. 

Fudbaleri Slobode su imali posjed lopte ali su gosti stvarali prilike. Bilbija, Janković. Zlomislić prijetili su golu Bukvića ali mreže su mirovale. U 27. minuti nakon jednog starta žuti karton je dobio Devedžić, a Nemanja Bilbija je nakon duela s njim ostao bez zuba. Uz dosta nervoze i prekida igre, prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 0:0.

Početak drugog poluvremena obilježilo je nekoliko poluprilika gostiju ali pogodaka nije bilo. U 61. minuti Komazec i Delić izlaze iz igre, a na oduševljenje publike ulaze najnovija pojačanja Slobode, Amer Bekić i Stojan Vranješ. Samo nekoliko trenutaka kasnije gosti su poveli.

Sjajan centaršut Jukića iz slobodnog udarca, lopta pada na pet-šest metara, a gol postiže Barišić za vrijedno vodstvo Zrinjskog.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao iako su crveno-crni doslovno u posljednjoj sekundi imali najbolju šansu na susretu ali lopta čudom nije završila u golu. “Plemići” su u zaostalom susretu zabilježili treću ovosezonsku pobjedu rezultatom 1:0 i trenutno zauzimaju osmu poziciju sa 9 bodova, dok se sloboda sa jednakim brojem bodova nalazi na desetom mjestu.

U narednom kolu Sloboda će dočekati Željezničar, dok će Zrinjski gostovati u Posušju. (Tuzlanski.ba | Foto: Blicko Junior)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje