Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli osnovano Udruženje “Slobodaši”: Cilj je pomoći klubu da se vrati gdje mu je mjesto

Preuzmite sliku

Večeras je na adresi Filipa Kljajiča br. 22 u sali za sastanke JU “Dom penzionera” Tuzla, sa početkom u 18.00 sati, održana osnivačka skupština UG “Slobodaši” Tuzla.

Skupštini je prisustvovao 41 član-osnivač, na kojoj su izabrana radna tijela. Za prvog predsjednika Udruženja jednoglasno je izabran Nedžad Bijesović, a za predsjednika Nadzornog odbora Admir Ikinić.

Kako je navedeno na osnivačkoj Skupštini cilj osnivanja Udruženja, je okupljanje svih istinskih ljubitelja RSD Sloboda, a prvenstveno FK Sloboda, koji će svojim djelovanjem na brojne načine pomagati sportski kolektiv i FK Slobodu.

  • Sa skupštine je poručeno da osnivanje UG “Slobodaši” Tuzla nije nikakav rivalitet postojećim Udruženjima, već da se želi zajedničkim snagam svih Udruženja pomoći FK Slobodi, da se što prije vrati na mjesto, koje joj i pripada, a to je Premijer liga BiH.

  • “Pozivamo sve simpatizere i ljubitelje RSD Sloboda i FK Sloboda da se pridruže ovoj lijepoj priči, a o sjedištu i načinu učlanjenja, bit će u narednom periodu sve transparentno i javno objavljeno.” poručeno je sa Osnivačke skupštine UG “Slobodaši” Tuzla.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje