Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U toku Skupština N/FS BiH: Očekuje se odluka o skraćenju Premijer lige

Preuzmite sliku

Osim o reformi u Premijer ligi BiH, 60 delegata u Skupštini N/FS BiH odlučivat će i o izvještaju o radu, finansijskom i revizorskom izvještaju N/FS BiH u prošloj godini, ali i donijeti plan rada i finansijski plan za 2015

Generalna skupština Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (BiH) počela je danas u sarajevskom hotelu Holiday, a delegati su na početku sjednice usvojili dnevni red na kojem je, između ostalih, i najvažnija tačka o organizaciji Premijer lige BiH, odnosno smanjenju broja klubova sa 16 na 12 počevši od sezone 2016/2017.

  • skupstina-nsfbih
  • Uoči sjednice Skupštine čelnici Saveza su bili uvjereni da će delegati usvojiti historijsku odluku.

    “Trudili smo se i radili puno. Dobra je stvar što su na koncu entitetski savezi prihvatili prijedlog o smanjenju Premijer lige što je preduslov da danas Skupština državnog saveza izglasa odluku koja može donijeti samo prosperitet klubovima i Premijer ligi. Iskreno se nadam da neće biti nikakvih nepredviđenih situacija i da će posao biti obavljen na najbolji mogući naćin u interesu klupskog fudbala u cijeloj BiH”, rekao je za Anadolu Agency potpredsjednik N/FS BiH i član tročlane Komisije koja je izradila prijedlog za smanjenje broja klubova te dodao:

    “Ukoliko Skupština usvoji smanjenje broja klubova, o sistemu takmičenja će naknadno odlučivati Izvršni odbor Saveza. Postoji više opcija, a prema mom mišljenju, najbolji izbor bi bio dvokružni sistem i liga za prvaka i za ostanak.”

    Njegov kolega iz Komisije Josip Bevanda u izjavi je istakao neophodnost smanjenja lige i izrazio nadanje da će delegati Skupštine usvojiti odluku o smanjenju lige.

    Osim o reformi u Premijer ligi BiH, 60 delegata u Skupštini N/FS BiH odlučivat će i o izvještaju o radu, finansijskom i revizorskom izvještaju N/FS BiH u prošloj godini, ali i donijeti plan rada i finansijski plan za 2015. Razmatra će se i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta N/FS BiH, te verifikaciji odluke Izvršnog odbora N/FS BiH o razrješenju dužnosti suspendovanog člana IO N/FS BiH Amera Halepa. (Anadolija)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje