Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U derbiju kola Zrinjski slavio sigurnu pobjedu protiv Slobode (FOTO)

Preuzmite sliku

U derbiju petog kola BHT Premijer lige u Mostaru sastali su se Zrinjski i Sloboda. U sudaru dvije ekipe koje su u prošloj sezoni vodile borbu za titulu do samog kraja prvenstva više sreće imala je domaća ekipa, te slavila pobjedu rezultatom 2:0.

Od sezone 2000/2001, kada je počelo ujedinjavanje ligaškog fudbala u BiH, Zrinjski i Sloboda su se u ligaškim takmičenjima sastali 28 puta. U ovih 28 utakmica, više uspjeha je zabilježio Zrinjski, koji je ostvario 15 pobjeda. Sloboda je slavila 10 puta, a samo su tri duela okončana neriješenim rezultatom.

U 29 međusobnom susretu pod Bijelim brijegom obje ekipe su u susret ušle otvoreno, napadi su se smjenjivali bez ozbiljnijih prilika. U 39. minuti Zrinjski dolazi do vodstva. Tomić je imao namjeru da centrira, niko nije dirao loptu u šesnaestercu Slobode i ona se ušetala u gol Pirića za slavlje domaćih. Prvo poluvrijeme okončano je minimalnim vodstvom “plemića”.

U nastavku susreta, izabranici Husrefa Musemića u nekoliko navrata pokušali su anulirati prednost Zrinjskog ali bez većeg uspjeha. Nade u povoljan rezultat izgubljene su u 85. minuti susreta kada Nemanja Bilbija  nesebično dodaje loptu do rezerviste Stojanovića koji lako pogađa za povećanje rezultata na 2:0.

U 6. kolu Sloboda na Tušnju dočekuje Čelik, dok Zrinjski u derbiju kola gostuje na Grbavici kod ekipe Željezničara. (Foto: Tuzlanski.ba)

Zrinjski: Kozić, Peko, Graovac, Tomić, Barić, Stojkić, Mešanović, Sivrić, Petrak, Katanec, Bilbija.

Sloboda: Pirić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Subić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Veselinović, Merzić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje