Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U-21 reprezentativac BiH i osvajač duple krune u Sloveniji potpisao za Dinamo

Preuzmite sliku

Mladi igrač sredine terena, dugogodišnje dijete Dinama, mladi i talentirani reprezentativac U-21 BiH reprezentacije Anes Krdžalić, potpisao je profesionalni ugovor s hrvatskim prvakom.

Rođen je u BiH u Doboju 28. kolovoza 2004. godine, a podno Maksimira je stigao sa svega devet navršenih godina. S Lukom Lukanićem, Morenom Živkovićem i Gabrielom Rukavinom prošao je i ljudsko i nogometno odrastanje među plavima, probijajući se kroz brojne uzrasne kategorije i skupljajući pritom vrijedno iskustvo na putu prema konačnom cilju – seniorskom nogometu.

Posebno vrijedna iskustva zaradio je u juniorskoj kategoriji, u kojoj nastupao u zahtjevnim međunarodnim natjecanjima poput UEFA Youth League, Premier League International Cup i Al Abtal Cup.

‘S Dinamom sam prošao sve, od igranja za najmlađe selekcije pa sve do Lige prvaka. To je jedan period koji nikad neću zaboraviti. Sve što sam naučio o nogometu i van nogometa, naučio sam u Dinamu’, rekao je svojevremeno Krdžalić za medije, naznačivši koliko mu je školovanje u plavoj akademiji značilo u usponu prema prvoj momčadi.

U prošlom zimskom prelaznom roku nakratko je preselio preko granice i proljetni dio sezone 2022/23. proveo je u redovima Olimpije iz Ljubljane, a odmah po dolasku u slovenskog velikana nametnuo se svojim kvalitetama, zbog čega ga je tadašnji glavni trener slovenske momčadi, prekaljeni bivši španjolski nogometaš Albert Riera, uvrstio u prvu ekipu.

  • Štaviše, Krdžalić je u već u debiju za Olimpiju u dvoboju 21. kola slovenskog prvenstva protiv Brava pokazao kakvo će biti pojačanje. U toj utakmici je startao i na terenu je proveo 77. minuta, a odmah se iskazao i postigao svoj prvijenac pogodivši odmjerenim i snažnim udarcem u prvi gornji ugao gostujućeg golmana – bio je to drugi gol Olimpije na utakmici, koja je u konačnici pobijedila 2:1. Po završetku sezone Anes je imao sjajan učinak od 15 nastupa, tri pogotka i dvije asistencije, a ekipa  je osvojila dvostruku krunu – Olimpija je, naime, u prvenstvenom nadmetanju završila na vrhu ljestvice ispred Celja, a osvojila je i Kup Slovenije pobijedivši u finalu Maribor.

    ‘Prekrasan je osjećaj vratiti se kući! Proveo sam ovdje sjajnih deset godina i oduvijek mi je bio san zaigrati za prvu ekipu Dinama. Na korak sam do tog sna. Zahvalan sam klubu i treneru na prilici. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje i da se dokažem treneru i navijačima. Zadnju polusezonu odigrao sam za Olimpiju i stekao vrijedno iskustvo igranja seniorskog nogometa. Osvojili smo duplu krunu i mogu reći da sam zadovoljan svojom sezonom. Ambicije u Dinamu su uvijek velike. Idemo korak po korak i jedva čekam krenuti s pripremama za novu sezonu’, izjavio je Anes prilikom potpisa ugovora. (Tportal.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,