Subota, 11. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla danas domaćin malonogometnog turnira ”Srđan Aleksić”

Preuzmite sliku

Prvi memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom “Srđan Aleksić” održat će se danas 2015. godine u SKPC “Mejdan”. Svečano otvaranje turnira zakazno je za 14:00 sati.

Predsjednik Udruženja radničkih sportskih igara Mirsad Gavranović za medije je kazao da je ovo prvi turnir ovakve vrste i da simbolično nosi naziv “Srđan Aleksić“, zbog čovjeka koji je pokazao humanost i oslikao duh kakav ima i sam grad Tuzla. Članovi Radničkih sportskih igara Tuzla u njegovu čast organizuju prvi memorijalni turnir ”Srđan Aleksić”.

Na turniru će nastupiti šest ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske:MFK “Leotar” Trebinje, MNK ” Bosna Kompred” Tuzla, MNK “Salines” Tuzla, MFK ” Sokrates” Banja Luka, MNK ” Klanac” Brčko i MNK “Vinkovci” Vinkovci. Ekipe će biti raspoređene u dvije grupe i igrat će svako sa svakim. Turnir će otvoriti Rade Aleksić, otac trebinjskog heroja Srđana.

Zanimljivo je da će biti odigrana i revijalna utakmica između veterana Grada Tuzla, poznatih fudbalera, koji će odmjeriti snage sa navijačkom grupom “Fukare”.

Ulaz na turnir je besplatan a organizatori pozivaju sve ljubitelje malog nogometa da u što većem broju dođu na ovu jedinstvenu manifestaciju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje