Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City želi nastaviti sa dobrim rezultatima: Veoma značajna utakmica, a cilj je samo pobjeda

Preuzmite sliku

U 18. kolu Premijer lige BiH fudbaleri Tuzla Citya na Gradskom stadionu Tušanj dočekuju FK Sloga Doboj.

Tim povodom održana je press konferencija, a iz kluba su najavili da će ulaz za navijače biti besplatan. Meč ova dva tima igra se u subotu od 13 sati.

Tuzla City u ovaj susret ulazi nakon dvije velike pobjede, a eventualnim trijumfom nad Slogom dodatno bi se udaljili od zone ispadanja.

“Došla je ta zadnja utakmica u ovoj polusezoni. Cilj je isti, pobjeda, i samo to bi nas zadovoljilo sutra ali mislim da smo spremni u svakom smislu da sutra ostvarimo taj pozitivan rezultat poslije utakmice u Igmanu gdje nam je taj poraz došao neplanirano. Mislim da sutra uz jednu želju, volju, zalaganje i htijenje ne bi trebalo da bude problema. Momci su spremni, svi su u rosteru i ja sutra očekujem da jednom dobrom igrom, kao protiv Željezničara i Širokog, na našem terenu završimo ovu turbulentnu sezonu pobjedom koja će nas sigurno zadovoljiti i dati neke realne šanse da izborimo opstanak u idućoj polusezoni”, rekao je šef stručnog štaba Saša Krsmanović.

Optimistično je govorio i kapiten tima  Huso Karjašević.

“Kao što je već šef rekao, posljednja utakmica, posljednje kolo polusezone. O Slogi ne treba puno pričati, dovoljno govori njihova forma i stanje na tabeli. Što se tiče nas, u dobrom raspoloženju dočekujemo ovu utakmicu. Veoma značajna utakmica za nas. Mislim da smo podigli i mi našu formu u ovim posljednjim utakmicama kao što se pokazalo u posljednje dvije utakmice kući, gdje smo osvojili šest bodova bez primljenog pogotka. U Konjicu nismo baš imali sreće, nije nas sreća pratila što se tiče tih propuštenih prilika. Nadam se da će sutra sreća biti na našoj strani i da ćemo doći do tri boda. Mi s tri boda vjerovatno izlazimo iz crvene zone i idemo kući veoma sretni i zadovoljni”, zaključio je Karjašević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,