Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener Posušja najavio utakmicu protiv Slobode: “Sloboda sada igra drugačiji nogomet, očekuje nas jako teška utakmica”

Preuzmite sliku

U 25. kolu Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac sastaju se HŠK Posušje i FK Sloboda Tuzla, a utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 15 sati.

Fudbaleri Slobode su u prošlom kolu poraženi od Sarajeva, nakon što su prokockali odličnu prednost od 2:0.

Ove subote, Crvno- crni putuju u Posušje, gdje će tražiti nove bodove koji su im prijeko potrebni za opstanak u društvu najboljih u najelitnijem rangu bh. takmičenja.

Trener domaće ekipe, Branko Karačić najavio je tešku utakmicu u kojoj i njegov tim mora tražiti potrebne bodove u borbi za ostanak u Premijer ligi.

“Znamo da Sloboda sada igra drugačiji nogomet, a dolaskom Danijela Pranjića se igra promijenila i oni sada traže igru iz zadnje linije. To nije lagan proces za njega i teško je stvoriti automatizme u igri. Protiv Sarajeva su imali dobivenu utakmicu, ali jedan detalj okrene utakmicu u suprotnom smjeru i na našu sreću oni su izgubili. Znamo detalje koje želimo iskoristiti na ovoj utakmici, ali kako mi njih analiziramo, tako i oni nas analiziraju. Utakmica se uvijek otvara u nekom novom smjeru kada se postigne ili primi pogodak. Želim čvrstinu u igri i to je detalj koji ovoj momčadi nedostajao u dosadašnjim utakmicama”, zaključio je Karačić.

  • “Očekuje nas jedna jako teška utakmica i mislim da se moramo postaviti prema utakmici kao da je finale. Moramo se bacati na glavu za svaku loptu, jer smo se doveli u tešku situaciju našim lošim igrama u drugom dijelu sezone”, rekao je Luka Lučić, fudbaler Posušja.

    U ovom trenutku i Sloboda i Posušje imaju po 24 boda.

    Sloboda se nalazi na osmom mjestu, dok je Posušje u opasnoj zoni na 11. mjestu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje