Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Toni Kroos izjavom o potezu Irfana Peljte iznenadio Madrid: “Ja tako vidim…”

Preuzmite sliku

Leipzig je u Ligi prvaka  izgubio od Real Madrida 0:1, a puno se pričalo nakon utakmice o golu koji je za domaćine poništio bh. sudija Irfan Peljto 

Ekipa Leipziga je u drugoj minuti postigla gol preko Šeška. Ipak, Peljto je poništio gol zbog ofsajda nakon signalizacije pomoćnika Senada Ibrišimbegovića. 

Peljtina odluka izazvala je veliku pažnju. Mišljenja su različita, dosta je onih koji vjeruju da je gol trebao biti priznat, ali i onih koji smatraju da su Peljto i ekipa donijeli ispravnu odluku.

“Ova odluka ide na dušu sudija. Za mene je ovo gol, igrač nije utjecao na igru. Pitanje je zašto nije pogledao snimak”, rekao je nekaašnji njemački sudija Thorsten Kinhofer, dok je Mateu Lahoz dodao:

“Ovako se zbunjujuće situacije ne rješavaju. VAR postoji zbog ovakvih stvari. Budalaština je poništiti gol zbog ovog. Ovo nije fudbal”, poručio je Lahoz.

Veznjak Reala Toni Kroos smatra da je Peljto trebao pokazati na centar i da je rivalski tim trebao u tim trenucima imati prednost na semaforu.

“I ja isto tako vidim. Golman nije bio ni blizu lopte. Trebao je priznati gol. Nemam šta drugo reći”, poručio je Toni Kroos.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,