Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tegeltija se pohvalio gledanošću Borca: “Prijenosi utakmica na Premijer Ligi su gledaniji od grupne faze Lige prvaka”

Preuzmite sliku

Predsjednik FK Borac, Milan Tegeltija danas je na društvenoj mreži Twitter objavio kako je klub na čijem je čelu zapravo četvrti najgledaniji klub na Balkanu.

Tegeltija tvrdi da nema mnogo klubova koji su ispred banjalučkog kluba po posjećenosti i gledanosti.

FK Borac je 4. najgledaniji klub u regionu. Ispred Borca su Hajduk, Crvena Zvezda i Željezničar (vrlo malo ispred) Iza Borca su Sarajevo, Partizan, Dinamo i ostali klubovi regiona. Samo u zadnje 4 utakmice u Banjaluci (u mjesec i po dana) utakmice Borca je pratilo više od 24 000 ljudi. Sigurni smo da će u narednoj sezoni Borac imati dodatno povećanje posjete na stadionu, te preuzeti treće mjesto u regionu.”, napisao je predsjednik FK Borac.

Odmah potom počeli su se oglašavati i korisnici Twittera demantujući Tegeltijinu izjavu.

“Bravo, tako se radi statistika. Tako je npr. reprezentacija BiH jedna od rijetkih bez poraza na Evropskim prvenstvima u fudbalu. Ili, FK Sarajevo ima najbolju posjetu u regionu (ako se gleda samo posljednja utakmica)…. Bravo statističar!”

“Službeni broj gledatelja na četiri posljednje utakmice Borca je sljedeći: Borac – Zrinjski (4.000), Borac – Igman (900), Borac – Željezničar (5.000), Borac – Sarajevo (4.500)”

“Moraš promijeniti analitičara očigledno ti ne daje tačne podatke”, neki su od komentara.

Zanimljivo je da Tegeltija jako fokurisan na gledanost kluba i fudbalskih utakmica, a nedavno, u intervjuu za N1, iznio je nevjerovatne tvrdnje o gledanosti utakmica PLBiH.

Prijenosi utakmica na Premijer Ligi su gledaniji od grupne faze Lige šampiona. To su podaci koje smo mi istraživali i koji su takvi”, rekao je Tegeltija u okviru priče o privlačenju novih investitora u FK Borac, kojima je kako kaže u interesu da ulažu u one najbolje klubove.

N1 nije uspio verificirati tvrdnje predsjednika Borca, ali malo je vjerovatno da je jedna utakmica Premijer Lige BiH gledanija od jednog meča najelitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu.

Od FK Borac je zatraženo istraživanje, kako bi se mogli potvrditi Tegeltijini navodi, međutim ono nije bilo ustupljeno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje