Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Talijanski novinar tvrdi: Andriy Shevchenko želi voditi reprezentaciju BiH

Preuzmite sliku

Ukrajinski legendarni igrač, a danas trener Andriy Shevchenko (46) izrazio je želju da vodi reprezentaciju Bosne i Hercegovine nakon smjene Faruka Hadžibegića.

Talijanski novinar Lorenzo Lepore tvrdi kako je Shevchenko ponuđen Fudbalskom savezu BiH, vjerovatno od strane njegovih agenata.

“Obje strane razgovaraju oko uslova za konačan dogovor” tvrdi Talijan.

Iako Fudbalski savez BiH nikada do sada, pa ni sada, prilikom izbora nije raspisao javni konkurs, uhodana je praksa da agenti preko direktnih kontakata nude svoje trenere predstavnicima saveza.

Shevchenko je u trenerskim vodama još od 2016. godine. Kratko je bio pomoćnik u reprezentaciji Ukrajine, da bi onda od jula 2016. godine narednih pet godina bio i selektor Ukrajine.

  • Sa Ukrajinom se plasirao na EURO 2020 i prošao do četvrtfinala.

    U 52 utakmice zabilježio je 25 pobjeda, 13 remija i 14 poraza.

    Od novembra 2021 do januara 2022 godine vodio je i talijansku Genou uz jako loše rezultate.

    Ukrajina je poslije igrala dvije utakmice protiv BiH u kvalifikacijama za SP 2022 u Kataru, ali predvođena novim selektorom.

    Shevchenko je idol Edin Džeke iz mladih dana, te bi sigurno donio veću svjetsku popularnost našoj reprezentaciji, ali je upitno koliko realno ima šanse da bude izabran za selektora Zmajeva.

    “Predsjednik, potpredsjednici, Ljubojević i Misimović zaduženi su za razgovore sa kandidatima.” poručio je nedavno drugi čovjek Saveza Irfan Durić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje