Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tadić se sukobio s Turčinom iz Feyenoorda, mnogi shvatili njegov potez kao ismijavanje ramazanskog posta

Preuzmite sliku

Potpuno haotičan derbi odigrali su Feyenoord i Ajax u polufinalu nizozemskog kupa, a kapiten gostiju Dušan Tadić našao se tokom drugog poluvremena na udaru oštrih kritika.

U jednom trenutku ušao je u sukob s kapitenom Feyenoorda Orkunom Kokčuom, s kojim je i ranije imao neugodnih situacija.

Prije početka prvenstvenog susreta Feyenoorda i Ajaxa Kokču se odbio rukovati s Tadićem jer je on u februaru bio jedini kapiten ekipe koji je odbio nositi kapitensku traku u znak podrške stradalima u zemljotresu u Turskoj.

Nakon što su ih saigrači razdvojili i spriječili da situacija eskalira, Tadić je napravio gestikulaciju koja je odmah zapela za oko javnosti.

Naime, Tadić je Kokčuu pokazao najprije na usta, a potom je pokazivao ka podu. Neki su u njegovoj gesti “jedenja” i pokazivanju na travu uočili “rasizam” i povezivali tu gestu s ramazanom i vjerom kapitena Feyenoorda, no vjerovatno je i da Tadićev potez s tim nema nikakve veze.

“Srušio me i rekao je nešto. Zaista ne znam šta je rekao, ali su me emocije ponijele. Napravio je potom određene gestikulacije za koje ne znam šta znače. Nisu mi se dopale, to ste mogli vidjeti po reakciji”, rekao je Kokču te dodao:

“Veoma sam emotivan i ponesu me ovakve stvari. U ovakvim utakmicama su one mnogo češće, ali kada se čovjek ohladi, sve izgleda veoma glupo. Ipak, u tim trenucima se ne možeš kontrolisati”, zaključio je Kokču.

Ipak, obožavatelji “lijepe igre” ne slažu se da nije postojala namjera Tadića da uvrijedi Kokčua, te su svoje nezadovoljstvo izrazili i na društvenim mrežama.

“Šta nije u redu s Tadićem? Prvo je bacio Kokčua na zemlju, a potom ga ismijavao zbog ramazana? Gdje su sada protesti protiv diskriminacije?”

“Tadić bi trebao biti pametniji”

“Rasističko ponašanje. Oduzmite mu kapitensku traku”, neki su od komentara na Twitteru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje