Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svi k'o jedan: Korteo ‘Fukara’ pred derbi meč Tuzla City – Sloboda (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras od 20:30 sati na stadionu Tušanj igra se 7. kolo BH Telecom Premijer lige BiH u okviru kojeg Tuzla City kao domaćin dočekuje Slobodu.

Posljednjih dana ova utakmica izazvala je dosta medijske pažnje, a Sloboda će sasvim sigurno večeras imati veliku podršku armije svojih navijača koji će sa sjeverne tribine stadiona biti 12. igrač crveno-crnih.

Najvatreniji navijači Slobode, popularne Fukare okupile su se na Sonom trgu gdje su napravili odličnu atmosferu, a zatim se u korteu zaputili prema Tušnju.

Iako je navijačka skupina Fukare Tuzla posljednih godina prebrodila brojne podjele unutar skupine večeras su svi kao jedan uz Slobodu.

Podsjetimo, organizaor utakmice u ovom slučaju Tuzla City je odlučio da navijači Slobode meč posmatraju sa sjeverne tribine, ‘neutralna’ publika meč uz kupljenu ulaznicu po cijeni od 10 KM može posmatrati sa sektora ‘A’ na zapadnoj tribini dok su sektori B, C, i D rezervisani za simpatizere ekipe Tuzla City.

Derbi susret između Cityja i Slobode moguće je pratiti i u direktnom prenosu na BHT1. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje