Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sve spremno za 2. Međunarodni “Turnir prijateljstva” na stadionu Tušanj

Preuzmite sliku

Nakon što je prošle godine u našem gradu uspješno organozovan po prvi put “Turnir prijateljstva” za dječake uzrasta do 14 godina organizator UG “Prijatelji FK Sloboda” u saradnji sa Omladinskim pogonom FK Sloboda i ove godine organizuje drugi po redu Međunarodni “Turnir prijateljstva” s tendencijom da ovaj turniri postane tradicionalan.

Za razilku od prošlogodišnjeg koji se održao na stadionu Paša Bunar u Tuzli gdje je učešće uzelo osam ekipa, “Turnir prijateljstva – Tuzla 2016” bit će održan na pomoćnim terenima stadiona Tušanj, a učešće je do sada potvrdilo preko 35 ekipa iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i to selekcije U-10, U-12 i U-14.

Turnir će zvanično biti otvoren od strane predstavnika Gradske uprave u subotu 28. maja u 13 sati. Polufinalne i finalne utakmice na rasporedu su u nedjelju 29. maja.

Organizator je pripremio medalje za ekipe kao i pehar za najbolji tim, igrača i golmana koji će po završetku turnira dobiti ova priznanja.

Organizator je uz velike napore i podršku pojedinih sponzora učesnicima na turniru obezbijedio sendviče i sokove, a kako bi sadržaj bio potpun za dječake izvan Tuzle bit će organizovana vožnja turističkim vozićem kako bi bolje upoznali  grad Tuzlu.

Pozivaju se svi ljubiteji fudbala da u jeku prvenstvene pauze BH Telecom Premijer lige ovog vikenda posjete pomoćne terene stadiona Tušanj i podrže selekciju FK Slobda koja brani naslov pobjednika ovog turnira.

Turnir je podržan i od strane Sportskog saveza Grada Tuzla, Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona i J.U. Gradski stadion Tušanj. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje